Летовниците имат много ниска плажна култура. Масово хората не изпълняват

...
Летовниците имат много ниска плажна култура. Масово хората не изпълняват
Коментари Харесай

Спасител с разтърсващо признание: Дъното на морето е пълно с удавници, защото хората се мислят за безсмъртни

Летовниците имат доста ниска плажна просвета. Масово хората не извършват инструкциите и рекомендациите на спасителите. Всеки си мисли, че знае и може, само че тъкмо по тази причина, за жал, дъното на морето е цялостно с такива.

Това сподели пред Флагман.бг старши спасителят на плаж Крайморие и инструктор към БЧК Васил Алексиев.

Алексиев е един от най-хубавите морски спасители в по Южното Черноморие, има над 40-годишен стаж и всекидневно се сблъсква с проблемите, които се случват по плажовете.
„ Всеки плаж е друг. Но спасителите точно по тази причина сме там – да осигурим сигурността на хората. Ние си вършим работата и най-добре знаем положението на плажа, който охраняваме “, безапелационен е Алексиев.

Той приканва всички, с цел да се върнат живи и здрави вкъщи от почивката си, да съблюдават прецизно напътствията на спасителите.

„ А не да си мислят, че могат и знаят, тъй като не е по този начин. Дори и един дребен, безопасен случай, може да докара до тежка душевен стрес и контузия, която да траяли години, даже и цялостен живот “, признава спасителят.

Според него хората постоянно подценяват обстановката, изключително при мъртво неспокойствие, когато морето наподобява умерено. Но когато морето стартира да дърпа индивида във вътрешността, той се стресира, не преценява физическите си умения и употребява цялата си сила за излизане от обстановката. В същото време обаче не му остават сили, с цел да се върне на брега и от суматоха стартира да се дави. Именно поради това спокойното море не би трябвало да заблуждава почиващите, постоянно би трябвало да са нащрек, безапелационен е Алексиев.

Опасното може да е капан даже и за най-опитните плувци. Вчера в сходна обстановка е бил някогашен избавител с дълготраен стаж. „ Сутринта имаше от по този начин наречените реки в морето до 4-ти пост. Това е събитие, когато една се среща с друга и се получава едно завъртане, излиза пясъкът на повърхността горе във водата. Наш другар, някогашен сътрудник, доста умел плувец ми сподели, че мъчно е излязъл, а какво остава за елементарен човек, който не е с огромни умения “, сподели още той.

Старши спасителят на плаж Крайморие поучава хората в никакъв случай да не подценяват морето, планината и шосето. Трите места взимат най-вече жертви точно поради нехайство. „ Трябва да съблюдават условията и разпоредбите и случаите ще бъдат понижени до най-малко “, безапелационен е той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР