Летният туризъм на печалба при смяната на времето Превъртаме ли

...
Летният туризъм на печалба при смяната на времето Превъртаме ли
Коментари Харесай

169 държави против смяната на времето, Германия го...

Летният туризъм на облага при промяната на времето Превъртаме ли от превъртането на стрелките Смяната на времето носи загуби за стопанската система Смяната на времето е отживялост, би трябвало да се анулира За Евросъюза и кипежа на неправилен труд Анкета: Трябва ли да отпадне промяната на времето? Харчим по 200 лв. за медикаменти поради промяната на времето

Лятното часово време не е толкоз разпространено - 169 страни не го практикуват въобще!

Има две територии, които имат лятно часово време през цялата година - остров Макуайр (Австралия) и Сан Луис (Аржентина).

Много страни в Северното полукълбо са въвели лятно часово време.
Списъкът включва почти цяла Европа, без Русия, Беларус, Исландия  Грузия и Армения), Северна Америка (с изключение на някои щати в Съединени американски щати, територии в Канада и елементи от Мексико), Близкия изток (без Ирак и Йордания) и две страни в Северна Африка - Мароко и Египет.

В по-голямата част от тези страни часовникът се реалокира с  час напред в последната събота против неделя на месец март и се връща назад в последната събота против неделя на октомври.

Най-краткото лятно часово време в Северното полукълбо е в Египет - от 24 април до 22 септември.

В Южното полукълбо териториите, сменящи времето, са доста по-малко и защото там пролетта настава, когато в Северното е есен, те реалокират часовниците си напред в интервала септември-октомври и ги връщат назад с един час сред февруари и април.

Идеята за лятно часово време за пръв път се реализира на процедура от държавното управление на Германия по време на Първата международна война в интервала 30 април - 1 октомври 1916 година Скоро по-късно Англия последва образеца, като изначало вкарва лятно време от 21 май до 1 октомври 1916 година На 10 март 1918 година Конгресът на Съединени американски щати открива няколко часови зони и публично вкарва лятното часово време, само че законът не намира отзив и скоро е анулиран.

В годините след Втората международна война с възходящото ползване на електричество по света привлекателността на концепцията се усилва и лятното часово време е въведено в доста страни.

Русия се отхвърли

От 2015 година и Чили не практикува въвеждането на лятно часово време. През последните години редица страни се отхвърлят от потреблението му. Сред тях са Казахстан, Киргизстан, Ирак, Пакистан, Бангладеш, Грузия, Армения, Русия, Египет, Азербайджан. 

Държавите, които се отхвърлят от зимното часово време и остават за непрекъснато на лятното, са Беларус, Турция, Севернокипърската турска република.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР