Летният туристически сезон стартира успешно и се очаква възходящата тенденция

...
Летният туристически сезон стартира успешно и се очаква възходящата тенденция
Коментари Харесай

Възходяща тенденция: Очаква се силен туристически сезон по Черноморието

Летният туристически сезон започва сполучливо и се чака възходящата наклонност да продължи и през идващите дни. Това съобщи пред Румен Драганов, шеф на Института за разбори и оценки в туризма. 

Експертът уточни, че още през май е имало 18% растеж на туристите, като наклонността през юни е сходна.

Вече сме в по този начин наречения междинен сезон . Това значи, че по курортите стартира всеобщото идване на туристи. В комплексите „ Албена ”, „ Св. св. Константин и Елена ”, „ Златни пясъци ” и „ Слънчев бряг ” има най-вече чужденци. Българите вървят в останалите градове по Черноморието. Очакваме през този сезон да има към 3,2 милиона чужденци и 5,1 милиона българи “, изясни Драганов.

Той добави, че не са чак толкоз доста сънародниците ни, които вървят в Гърция и Турция на море. В Гърция почивали към 600 000 души, а в Турция - по-малко.
Статистиката сочи, че всички българи, които вървят в Гърция, посещават по 2-3 пъти и места в България. Има към 24 милиона пътувания на българи в България и 7 милиона - в чужбина. Активно пътуващи са над 3 милиона българи и те пътуват приблизително по към шест пъти в годината, сподели още Драганов.

Според него проблем с фрагментите у нас няма, когато работодателите са подготвени да заплащат. Експертът даде за образец обстоятелството, че всеобщо българи работят като сервитьори и спасители в Кипър поради предлаганото по-високо заплащане.

Драганов дефинира като „ спекулативни ” изказванията, че е допустимо замърсяване на Черно море поради взривения язовир в Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР