Летният трансферен прозорец вероятно ще бъде преместен през месец септември

...
Летният трансферен прозорец вероятно ще бъде преместен през месец септември
Коментари Харесай

Местят трансферния прозорец през септември и октомври

Летният трансферен прозорец евентуално ще бъде изместен през месец септември и началото на октомври, настояват последните информации от Италия. Както е известно, целият футболен календар бе преобърнат с главата надолу поради пандемията от ковид. Очаква се множеството шампионати да приключат до началото на август, след което да се изиграят оставащите мачове от Шампионската лига и Лига Европа. Едва по-късно тимовете ще стартират с прехвърлянията за новия сезон.

Според " Кориере дело Спорт ", клубовете ще получат опция да подават предварителните контракти с новите си попълнения сред 1 юни и 31 август, а от 1 септември до 5 октомври ще бъде същинският трансферен прозорец, когато ще се реализират действително покупко-продажбите.

Играчите, чиито контракти изтичат на 30 юни, ще получат правото да договарят самостоятелно със своите клубове за това дали ще подпишат анекс, с който да доиграят сезона, преди да си тръгнат като свободни сътрудници. Същото се отнася и за футболистите, които сега са чартърен в даден клуб.

Продължават полемиките и по отношение на това по кое време ще стартира новият сезон, изключително като се има поради, че следващата година през лятото би трябвало да се изиграе отсроченото европейско състезание, което е планувано за юни 2021 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР