Летният сезон няма как да премине без така желания загар

...
Летният сезон няма как да премине без така желания загар
Коментари Харесай

Как да предпазим телефона на плажа?

Летният сезон няма по какъв начин да премине без по този начин стремежи тен на плаж. Горещините през тези топли дни не засягат единствено телата ни, само че и телефоните, с които в наши дни не може да си представим да се разделим. 

Поради неналичието на лично изстудяване, телефоните разчитат на разпръскване на топлината, насъбрана от работещите детайли в тях. За да го предпазите от прегряване и следващи проблеми, свързани с техническото му положение, е значимо да му осигурите цялостна външна отбрана. 

Може да черпите хрумвания за подобаващи аксесоари за телефон в Mobel.bg, които дават нужната отбрана и изстудяване през летните месеци, само че ето и няколко съвета за тази цел.

3 съвета по какъв начин да предпазим телефона на плажа 

Благодарение на главните електронни съставни елементи, които вършат допустима работата на смарт телефона, той е толкоз функционален и потребен. По време на работа детайлите му генерират топлота, която не е дребна. Съвкупността от отделянето на топлинна сила по време на действието на GSM-а, с температурните условия на плажа през лятото, води до голямо стопляне и заплаха от прегряване на устройството. 

Специалистите от онлайн магазин Mobel.bg споделят няколко съвета, които ще ви оказват помощ да предпазите вашия мобилен телефон в горещите дни на морето.

Дръжте телефона си на хладно

Електронните устройства, които употребявате в всекидневието си, са предопределени да работят на температура към 35 градуса по Целзий. Лятото, оставени директно на Слънце, те надвишават тези градуси, при което тяхната функционалност понижава. Някои модели смарт телефони имат опцията да защищават процесора при загряване, посредством изключване на товарещи функционалности, само че не при всички е по този начин. 

За да се предпазите от тази неприятна обстановка, може да предприемете слагането му под сянката на чадъра. Това е положително решение, само че при доста огромно обособяване на топлинна сила от апарата още веднъж няма да бъде задоволително. В такива случаи, е добре да бъде изключен, с цел да се охлади и да бъде защитено от провали.

При прегряване не би трябвало на се охлажда внезапно, тъй като внезапното намаление на температурата може да докара до кондензация в корпуса на мобилния уред или към основните съставни елементи, а това води до разяждане на електронните вериги.

Важно е да предпазите телефона си от прегряване на плажа, с цел да съхраните неговата функционалност и експлоатационен живот по-дълго.

Използвайте нужните аксесоари

На плажа би трябвало да предпазите смарт телефона също от намокряне и надраскване. Специалистите предлагат няколко вида аксесоари, които обезпечават по-добра отбрана на устройството:

Калъф за телефон

Разнообразието от кейсове, съгласно тяхната успеваемост и материал на направа, дават опция да изберете подобаващия модел за попречване на механични повреди. Ето някои подобаващи оферти:

водоустойчив калъф – този вид калъфи са измежду най-предпочитаните и подобаващи защитни аксесоари за смарт телефони, по време на лятната отмора на плажа. Благодарение на неговата направа, няма да се притеснявате от водни пръски, които може да намалят продуктивността на устройството. Също, като всеки калъф, може да защищити и от попадане на пясък върху и в апарата, защитавайки го от надраскване. С него още може да запечатите фрагменти, снимани в и под водата, стига и вашият GSM да разполага с тази екстра; 360-градусов кейс – този тип се състои от предна и задница, плюс протектор. Предлагат се модели с друга устойчивост, съгласно материала от който са създадени. Това изцяло обгръщане от всички страни защищава изцяло вашето устройство от удари и надрасквания; калъф вид бележник – покрива предната и задната част, а точно корпуса и екрана, с което защищава смарт телефона от двете страни. Към тях постоянно има и отделения за документи и карти за разплащане, които са много потребни, когато се намирате на плаж;  кейс с охлаждаща система – при него се употребява новаторски способ за предотвратяване от прегряване. Чрез вентилатор, подложен на гърба на калъфа, въздухът циркулира, като по този метод охлажда корпуса и защищава устройството от прегряване.

Всеки един от тези модели би бил потребен в задачата да съхраните смарт телефона си незасегнат през горещите месеци от годината.

Протектор за телефон

За предпазването на скрийна на апарата е нужно да притежавате избрани мобилни аксесоари. Протекторът е изключително значима част за сигурността на устройството ви.

Предлагат се разнообразни разновидности, като най-често срещаният вид е стъкленият протектор. Той е устойчив на удари и при изпускане на телефона, ще защищити екрана. Подходящ е за плажа, защото защищава екрана от надраскване, породено от черупки на миди, песъчинки и други остри предмети.

Още един сполучлив вид е течният протектор. Той също е направен от стъкло, само че придава още по-голяма неотстъпчивост и по-ефективно защищава от влага и бактерии. Позволява върху него да се постави още един протектор. При този тип се постанова по-честа промяна, защото с времето изтънява.

Почиствайте телефона след всеки плаж

Пипайки вашето устройство, оставяте отпечатъци по вашия екран. При престоя на плажа евентуално са се натрупали влага и фини песъчинки по корпуса и тъчскрийна.

Почистването след плаж е значимо, тъй като по този метод ще го предпазите от утайване на боклучни частици. 

Как да почистим телефона от пясъка?

Няма по какъв начин да отидете на плаж и да избягате от пясъка. Вашата отмора може да бъде съпроводена с неприятни обстановки, за които е добре да се застраховате. Попадането на песъчинки в смарт телефона може да докара до проблеми с неговото потребление. Най-често такива проникват през отворите – буксите за зареждане, за слушалки, представителя и слушалката. 

Препоръките за унищожаване на пясъка от устройството са посредством леко обдухване, деликатно и точно премахване, благодарение на съчка за уши или за зъби, както и благодарение на тиксо, върху което да полепнат наслоените прашишни и по-едри частици.

Какво да вършим, в случай че в телефона попадне вода? 

При всяко вървене на плаж, може без да желаете да номокрите смарт телефона си. Ето и няколко съвета, които може да ви послужат в този случай, с цел да запазите функционалността му:

Изключете телефона

Препоръчително е да изключите допустимо най-бързо телефона и да извадите СИМ картата, както и памет картите, при съществуване на такива. Ако апаратът разрешава отваряне, батерията също би трябвало да се извади. По този метод ще постигнете по-добра проветривост и ще го предпазите от късо съединяване.

Оставете смарт телефона да съхне най-малко 24 часа

Не се изкушавайте да го включвате, тъй като има заплаха да се повреди.

Не опитвайте да го сушите

Не се предлага да го подсушавате посредством продухване със сешоар или вентилатор. По този метод може да преместите попадналите вътре водни капки и да повредите други елементи на смарт телефона. Продухването с парещ въздух, както и слагането на устройството на парно, може да докара до конденз в корпуса.

За да сте сигурни, че вашият смарт телефон ще работи безпроблемно след такава обстановка, е добре да се обърнете към експерти в дадената сфера, които да извършат профилактична диагностика.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР