Летният сезон няма да е катастрофален, напротив - ще бъде

...
Летният сезон няма да е катастрофален, напротив - ще бъде
Коментари Харесай

Проданов: Сезонът няма да е катастрофален, България рекламирана в 25 държави

Летният сезон няма да е пагубен, в противен случай - ще бъде относително добър, взели сме ограничения. Това изясни министърът на туризма Христо Проданов по време на петъчния парламентарен надзор. Той бе предизвикан от предшественика си Николина Ангелкова, която означи, че има голяма потребност от реклама на България, само че няма извършени публични поръчки, единствено директно договаряне. 

Туристическият бранш е бил измежду най-засегнатите в последните две години, изясни той. Проданов подсети, че войната в Украйна също оказва отрицателно въздействие върху сектора. Полагат се старания да се убедят непознатите туристи, че страната ни е безвредно място за отмора. Ролята на страната е да сътвори вярната информация, акцентира министър Проданов. Място в Плана за възобновяване намира и секторът, увери министърът, а българското държавно управление прави оценка това, което му носи туризмът в хазната.

Проданов се разгласи за повече средства за реклама. Все отново средствата за това са увеличени с 6 милиона лв.. Той не отговори на въпроса на Движение за права и свободи дали би трябвало да се понижат таксите за шезлонги и чадър, само че регистрира, че концесионерите са видели изгодите от евтините чадъри и шезлонги.

Туристическият бранш е изправен пред съществени провокации, съгласно Мюмюн Мюмюн от Движение за права и свободи. Партията се разгласи за добър и конкурентен туристически артикул.

Почти 70% повече българи са пътували за туризъм в последното тримесечие на 2021 по отношение на 2020 година, 93.9% от тях са пътували единствено в страната.

Взели сме всички ограничения и сезонът няма да бъде пагубен, сезонът ще бъде относително добър, отговори й Христо Проданов. В 25 страни тече телевизионна реклама на страната. Министърът също ще даде изявленията в интернационалните малките екрани, с цел да похвали страната ни като туристическа дестинация. Влогъри, блогъри и инфлуенсъри от прилежащи страни също са включени в рекламната тактика на страната ни. Западните дипломати ще посетят " Златни пясъци ", с цел да се убедят какъв брой безвредно е българското Черноморие. Това ще стане на 11 юни, когато дипломатическият корпус е поканен да участва на формалното разкриване на сезона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР