Летният сезон на Банско стартира с много емоцииНай-актуалният български планински

...
Летният сезон на Банско стартира с много емоцииНай-актуалният български планински
Коментари Харесай

Летният сезон на Банско стартира с много емоции

Летният сезон на Банско започва с доста страсти

Най-актуалният български планински курорт Банско откри уместно летния сезон. Най-дългата водна пързалка в Европа зарадва почитателите си на Бъндеришка поляна. 400-метровото знамение от години е магнит за туристите посетили Банско. В непосредственост до нея е и оборудването за тюбинг, на което дребни и огромни имат опция да се пързалят по изкуствената писта върху надуваеми гуми. Трасетата са две, като еднота приключва върху надуваем дюшек. Игрището за футбол пък предлага най-добре поддържаната трева, нови порти и опция за деен спорт на височина 1600 м. " Човешките " джаги също се радват на огромен интерес от туристите.

Разходка с маунтин байк в региона е измежду вариантите за спорт в планината в свободното време.

Изхранването на гостите на курорта е поверено на два от водещите ресторанта в зоната - " Бъчвите " и " ВИП Рум ", както и " Етно " на начална станция на кабинката в Банско.

Екипите обслужващи заведенията и спортните уреди работят в курорта от години, и това е гаранция за сигурност и комфорт за туристите. Най-екологичният превоз, а точно лифтовия и това лято е в услуга на почитателите на планината. Кабинковият въжен превоз от Банско до Бъндеришка поляна ще работи до 20 септември и ще оказва помощ на хиляди да се качват в планината без коли и по този начин да щадят природата. Според маркетинг шефа на " Юлен " Иван Обрейков от сдружението имат подготвеност при предпочитание и предварителна поръчка на групи от над 30 индивида да пуснат и други от лифтовете.

На стадиона за биатлон всещи искащ може да си опитва уменията с лък, арбалет или малокалибрено оръжие.

За най-малките разполагаем за надуваемите крепости, които постоянно са създавали доста страсти за малчуганите. Дървените катерушки също спомагат за пълноценната отмора на децата на Бъндеришка поляна. На игрището за миниголф пък всеки може да се тества дали има капацитета на Тайгър Уудс.

В очакване на най-голямото спортно събитие за 2020, а точно Световната купа по ски при дамите (25-26 януари) от сдружението концесионер " Юлен " към този момент са рекултивирали пистите в цялата зона. Също по този начин те са почистени и от камъни и дървета, и по тучните ливани може да видите, и изкарани на паша  животни.

Електрическите бъгита са новия шлагер за лятото. След Банско стана първи курорт, който забрани пластмасата в този момент на ход е стартирането и на електрическите бъгита, които са доста известни измежду туристите от целия свят.

" Нашата огромна цел е опазването на природата, аргументира се Обрейков.

Сред новите неща за туристите са откритите неотдавна кортове за тенис на корт в 4-звездния хотел " Стражите " и басейна с размери 25/12 метра.

По традиция в старта на летния сезон се включи и 5-звездната перла на града, а и освен " Кемпински хотел Гранд сцена Банско ". И тази година хотелът провежда " Пирин празненство " за над 200 свои бизнес клиенти. Група " Камино " направи празненството доста лятно и горещо, а танцовите пристрастености продължиха да бушуват и в " Пиано бара ". Сред гостите за откриването и тази година от далечно Мексико бе пристигнал персонално Карлос Прунеда, президент на мексиканската ски федерация и огромен почитател на Банско. Новият член на УС на Левски Минко Герджиков също почете откриването.

Екипът на основния управител на хотела Наталия Каширская ще продължава да изненадва гумре феновете и с нови тематични вечери през лятото. На 20 юли хотелът провежда Малтийска вечер, където основният готвач Тревор Портели ще разкрие тайната на родната си кухня. Четиристепенното меню на началник Тревор Портели е комбиниране от достоверни усети и аромати и включва богат микс от най-типичните за Малта обичайни специалитети - известните малтийски наденици, овче сирене от Гозо, рибни деликатеси, класическото Браджоли с телешко месо, пълнени калмари, тиквички и печен заек на фурна с дърва. За сладкия свършек на вечерята той ще подготви три разнообразни типичен десерта – топли рулца с ванилов сладолед, бадемова нуга и известната малтийска синица, която прилича ароматна сладка баница.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР