Летният сезон може да продължи до края на октомври. Това

...
Летният сезон може да продължи до края на октомври. Това
Коментари Харесай

Летният сезон може да продължи до края на октомври

Летният сезон може да продължи до края на октомври. Това съобщи на брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова. По думите й, плануваните полети от 25 юни до края на септември за Летище „ Бургас “ са над 10 600, а за Летище „ Варна “ над 6 400.

„ България първа отвори своите граници за 29 страни още на 1 юни без 14-дневна карантина, 34 са към този момент от 15 юни. Доста страни в Европейски Съюз отвориха също своите граници. От март не сме спирали да сме в връзка с сътрудниците министри на туризма и мениджърите на водещите туроператори. Очакваме първите доказани чартърни полети да се осъществят на 26 юни за Летище „ Бургас “, а за Летище „ Варна “ - на 29 юни. Очакваме от идната седмица да стартира оживление на полетната стратегия на всички съществени туроператори и авиопревозвачи и да можем да осъществяваме летен туристически сезон “, добави тя.

„ Позитивно е отношението към пазар България. То е е обвързвано и с значимата мярка, която Народното събрание гласоподава, опцията за субсидиране с 35 евро на седалка за чартърните полети, което дава опция летния сезон да се удължи до края на октомври. В средата на юли ще можем да потвърдим от кои пазари ще бъдат осъществени полети до тогава “, посочи Николина Ангелкова.

По думите й, от 22 юни започва интегрираната информационна акция на България по всички канали. „ Имаме акция за това, че България е сигурна дестинация. Ние сме втори след Турция, които получихме щемпел за несъмнено пътешестване за това, че нашата дестинация е безвредна и дава отговор на всички условия за здравните протоколи. Предстои пускане на акция от идната седмица дружно с всички нови клипове и визии. Не сме спирали с антикризисната рекламна акция. Тя започва в края на април в обществените мрежи. Следващата седмица на 22 юни започват информационните ни акции за 1 година във връзка с прилежащите ни пазари, Германия, Вишеградската четворка, Русия, Украйна, Беларус. Тя обгръща всички вероятни информационни канали с цел да популяризираме България освен за летен туризъм, а и за културния, планинския, и балнео и спа туризъм “, разясни министърът на туризма.

Тя предвижда, че сред 60 и 70% от хотелите на „ Слънчев бряг “ и „ Златни пясъци “ ще бъдат отворени. Това са данни от края на предходната седмица и е евентуално да притърпят смяна, посочи Ангелкова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР