Летният фотографски конкурс InFocus Awards за снимки и кратки видеа

...
Летният фотографски конкурс InFocus Awards за снимки и кратки видеа
Коментари Харесай

България е в ТОП 3 по участници в Huawei InFocus Awards след първите 3 седмици от конкурса

Летният фотографски конкурс InFocus Awards за фотоси и къси видеа (до 30 секунди), снимани с Huawei устройства, започва на 24 юни, като срокът за присъединяване е до 11 август. Конкурсът е районен за 22 страни от Централна и Източна Европа, Скандинавските страни, Турция, Балтийките републики, Украйна. След първите 3 седмици, България е в ТОП 3 както по брой изпратени, по този начин и по брой утвърдени и показани на уеб страницата на състезанието фотоси. Този впечатляващ резултат демонстрира както мощните позиции на марката у нас, по този начин и пристрастеността на българите към фотографията.

Фотографията изисква око и гений, само че в случай че го имате, с днешните смарт телефони основаването на изключителна фотография е в ръцете на всеки от вас. Представяме ви няколко елементарни правила, които макар че са много полулярни, постоянно се нарушават. Съобразяването с тях, или преднамереното им нарушение в подобаващи случаи, ще усили неимоверно възможностите ви за премия. Освен признанието за изключителния кадър, огромният победител ще получи и 10 000 евро, Huawei MateBook 13, Watch GT и ваучер на стойност 250 $ от TripAdvisor. Награди ще получат и спечелилите във всяка от шестте категории, както и приключилите на второ и трето място. Разбира се, има и премия на публиката.

Хоризонтът
Добрата фотография постоянно има добра конструкция и запазването на хоризонта е ключ към това. Дори и фрагментът да включва най-красивия пейзаж, кривият небосвод може да го трансформира в аматьорски сниман. Това ясно се вижда и в красиво изглеждащите фийдове в обичаната обществена мрежа на фотографите - Instagram.

Хармоничност на фотографията или правилото на третините
Правилото за третините във фотографията е познато на огромна част от феновете фотографи и едно от основните правила за реализиране на хармония. То гласи, че главният обект в кадър би трябвало да попада върху една от пресечните точки на две отвесни и две хоризонтални линии. Всеки смарт телефон има такава „ grid " функционалност, която улеснява феновете фотографи.

Центърът
Любопитен факт - центърът на фотографията е съвсем сляпо леке за окото, в случай че там не стои един единствен огромен обект или лице. Тогава е най-добре той да е оптимално центриран.

Светлината на първо място
Работата със светлината изисква същинско майсторство и е определяща за качеството на фрагмента. Всеки добър фотограф знае, че не може да снима против слънцето. Професионалистите постоянно оставят слънцето зад себе си и основават изключителни фотоси на красиво осветените обекти пред тях. Какво вършим, обаче в случай че позицията на обектите не разрешава това? Най-доброто решение е да снимаме в друга част на деня, или деликатно да използваме HDR опциите на смарт телефона.



Работа с функционалностите на камерата
Смартфоните, който държим в ръцете си, постоянно не отстъпват по нищо на професионалните камери. Това да употребяваме функционалността им ни разрешава да сме още по-добри фотографи. Експериментирането не постоянно води до положителни резултати, само че колкото по-добре познаваш устройството, с което снимаш, толкоз по-добър ставаш като фотограф. Функциите като зуум и опцията за укрепване на цветове могат да трансфорат един елементарен кадър в необикновен.

Улавянето на страстите
Техническата съвършенност на фотографията се реализира, съобразявайки се с разпоредбите от първите 5 точки, само че това, което прави един кадър в действителност запленяващ, е страстта. Добрият кадър има начало, среда и край, споделя история и предизвика въображението. В момента, в който имате подобен кадър, ще го разберете - той не оставя никого апатичен.

Подбор на най-хубавия кадър
Фотографията изисква самообладание, за реализиране на най-хубавия кадър, само че същински сполучливият метод е асортимент на най-хубавия кадър след привършване на фотосите. Отделеното време за избор на верния кадър, в който в действителност имаме вяра, е може би най-важната стъпка към триумфа във фотографските състезания.

Конкурсът Huawei InFocus Awards 2019 дава опция на надарени фотографи от Централна, Източна и Северна Европа да покажат най-хубавите си произведения снимани с Huawei, като могат да вземат присъединяване в 6 разнообразни категории. 5 от тях са отдадени на мобилната фотогофрафия - #Emotion Tag, Hello, Life!, Faces, Going the Distance, Storyboard, и една на мобилната видеография - Life Now, където можете да участвате с видеоклип с дълготрайност 30 секунди.

Заявките за присъединяване се подават на формалния уебсайт на състезанието от 24 юни до 11 август.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР