Летният фестивал Opera Open“ на сцената на Античния театър в

...
Летният фестивал Opera Open“ на сцената на Античния театър в
Коментари Харесай

Започва летният фестивал Opera Open“

Летният фестивал „ Opera Open “ на сцената на Античния спектакъл в Пловдив се открива на 23 юни с премиерата на „ Мадам Бътерфлай “ от Пучини – режисура на Нина Найденова под диригентството на Якопо Сипари Ди Пескасероли (Италия). За спектакъла се изготвя автентичен 3D мапинг, образните резултати ще трансфорат Античния спектакъл в японска пагода и ще материализират „ американската фантазия ”. Художник на костюмите е Цветанка Петкова – Стойнова. За откриването на „ Opera Open “ идва солистката  Хaй Йooн Лий (Южна Корея) – една от най-талантливите интерпретаторки на облика на азиатската „ пеперуда ”.

12 събития в разнообразни музикални жанрове с присъединяване на солисти с интернационална кариера предлага тазгодишното издание на летния фестивал „ Opera Open “, което ще се организира от 23 юни до 28 юли на сцената на Античния спектакъл в Пловдив. Сред гост-изпълнителите са солисти на Болшой спектакъл в „ Лебедово езеро ”, министър председател солисти на хърватския балет в „ Жизел ”, виртуозните пианисти  Андреас Керн и Пол Цибис  в международния шоу формат Piano Battle, световноизвестните български музиканти Веско Ешкенази и Людмил Ангелов в план със буйна аржентинска музика, солисти от Оперетата на Будапеща и от Фолксопер Виена в Оперетна церемония, българските оперни артисти със международна кариера Надя Кръстева, Александрина Пендачанска и Камен Чанев, диригентът на Кралския филхармоничен оркестър в Лондон  Гжегож Новак и още, и още.

В звуковия файл чуйте повече за програмата на „ Opera Open “ в диалога на Росица Кавалджиева с директорката на Пловдивската опера Нина Найденова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР