Летните ваканции обикновено са синоним на почивка, пътуване, приятели, семейство

...
Летните ваканции обикновено са синоним на почивка, пътуване, приятели, семейство
Коментари Харесай

Време е за почивка! Въпреки всичко

Летните ваканции нормално са синоним на отмора, пътешестване, другари, семейство и развлечение. Въпреки това, след пандемията и поради актуалните огнища в избрани елементи на Европа поради ковид, този интервал от годината трансформира смисъла си за някои хора, които стартират да го свързват с епизоди на стрес, тревога и даже меланхолия.

Несигурността да не знаем дали ще успеем да се насладим на ваканцията, която сме си представяли или възнамерявали по време на изключителното състояние, дружно със строгите ограничения за хигиена, сигурност и обществено разграничаване, които би трябвало да се поддържат, с цел да се избегнат нови инфекции и страхът от тях, предизвикват нежелани реакции през летния интервал. Нещо повече, четири от всеки 10 испанци са показали задържането у дома като доста тежко прочувствено предизвикателство, сочат данни на изследването " Емоционално благоденствие и Covid-19 " на Sanitas, пише . 

Като се има поради това, Мария Гарсия, психолог от Blua de Sanitas, предлага да се предизвиква и да се поддържа устойчивостта и да се одобряват допустимо най-естествено измененията или неприятностите, които могат да зародят през лятото, без значение дали пътувате в чужбина или изберете да останете вкъщи.

" Става въпрос за опазване на реалистична и оптимистична житейска настройка, макар сложните условия и способността да се преодолеят зародилите неприятности, които могат да варират от анулация на полет до неспособност да се изключат 100% от работата по време на ваканцията. Тоест, осъзнавайки последствията от сегашната обстановка, с нейните плюсове и минуси, само че съсредоточавайки се повече върху позитивните и потребни елементи от нея. Приемете, че не можем да променим това, което не зависи от нас и това не значи, че не можем да се любуваме на света към нас ", изяснява Мария Гарсия.

Може също така след месеци отнемане от независимост човек да изпитва незаинтересованост към лятото вследствие на скорошната обществена изолираност или даже боязън да отиде на публични места, където има повече хора. Първо, Мария Гарсия предлага да не се принуждавате да вършиме неща, които не желаете, без това да допуска, обаче, да се изолирате обществено и от фамилията. И второ, информирайте се съответно, преди да отидете на което и да е място за нужните мерки за сигурност, с цел да избегнете вероятни инфекции.

Като общи препоръки за поддържане на положително въодушевление през летния интервал, специалистите от Sanitas предлагат:

Останете дейни

Спортът генерира ендорфини, които усъвършенстват настроението и понижават напрежението, тъй че практикуването на някаква умерена физическа интензивност, като вървене на 10 000 стъпки дневно, предложени от СЗО, може да бъде от огромна помощ.

Осигурете си съответна отмора

Въпреки че броят на часовете, които човек би трябвало да спи, с цел да се усеща добре, да зависи от фактори като възраст и ежедневна интензивност, истината е, че спокойният сън е жизненоважен, с цел да се изправите през лятото по позитивен метод и да осигурите на тялото отмора.

Хранете се здравословно и уравновесено

Здравословната и уравновесена диета оказва помощ за поощряване на вярното действие на тялото и от прочувствена позиция. Но за да си спестите време, гответе един ден за цялата седмица.

Проявете прочувствена грижа за себе си 

Отделянето на време за лични размисли и прочувствена грижа за себе си е от значително значение във времена на рецесия като сегашната. Става въпрос за слушане както на тялото, по този начин и на мозъка и търсене на решения при положение, че бъдат открити проблеми.

Мислете положително и се смейте

Многобройни изследвания демонстрират, че позитивното мислене може да помогне за понижаване на напрежението и тревогата, а доста други свързват хумора и смеха със способността за превъзмогване на неволи. 

Източник:

Редактор: Нели Тодорова 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР