Летните резервации за турските курорти от страна на немските туристи

...
Летните резервации за турските курорти от страна на немските туристи
Коментари Харесай

Кои са любимите дестинации на немските туристи?

Летните резервации за турските курорти от страна на немските туристи регистрират двоен растеж, само че не престават да са на равнища, надалеч по-ниски от преди няколко години, излиза наяве от проучване на GfK.
Туризмът, който е главен източник на проходи за Турция и генерира към 26 милиарда $ годишно, демонстрира признаци на възобновяване след поредицата от терористични офанзиви в южната ни съседка.
За цялата 2017 година постъпленията от туризъм в страната набъбнаха с 18.9 на 100, до 26.3 милиарда $, до момента в който задграничните гости се усилиха с 27.84 на 100, до 32.41 млн. души, написа profit.bg.
Именно по-спокойната конюнктура в страната кара от ден на ден немски туристи да се завърнат в Турция. Резервациите до края на януари за лято'2018 регистрират растеж от 101%, само че все пак Турция продължава да отстъпва на друга наша съседка – Гърция.
Интересът за отмора в Гърция за момента е на двойно по-високи равнища от този към Турция, регистрират от GfK. Спрямо година по-рано се регистрира растеж от 40 на 100.
Немските резервации към Испания регистрират растеж от 4 на 100, като страната отстъпва втората позиция измежду най-предпочитаните дестинации.
Впечатляващ растеж от 64% на поръчките за отмора се регистрират към Египет. Година по-рано покачването бе от нови 55 на 100.
Очаква се през тази година разноските на немските туристи да отчетат растеж от 8% по отношение на рекордните 64.7 милиарда евро (79 милиарда долара) за 2016/17 година, като тук не попадат персоналните им разходи.
Немските туристи заемат третата позиция, измежду Китай и Съединени американски щати, по мярка на изхарчените пари за пътувания в чужбина.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР