Летните ремонти в София продължават. До първия учебен ден ще

...
Летните ремонти в София продължават. До първия учебен ден ще
Коментари Харесай

Ремонтите в София: Какво приключва и какво предстои

Летните поправки в София не престават. До първия образователен ден ще бъде готово новото споделено трамвайно и автобусно трасе по бул. " Константин Величков ". През почивните дни напълно ще бъде затворено за преасфалтиране кръстовището пред Софийския университет. А от понеделник бул. " България " ще бъде затворен в посока Бояна и придвижването ще се прави в двете посоки в другото платно.

Повече за ремонтите в София - вижте от директното включване в обедните вести на Карина Караньотова.

На бул. " Константин Величков " се построява първото споделено трасе, по което ще вървят по едно и също време трамваите и рейсовете. Това ще направи градския превоз доста по-бърз и желан за жителите. А, с цел да не се нарушава автомобилният трафик, сега се построява втора спомагателна лента за колите.

В събота и неделя ще бъде напълно затворено кръстовището при Софийския университет. Гражданите би трябвало да употребяват обходни направления. Подходящи улици са " Раковска ", бул. " Дондуков " и ул. " Гурко ". След като се преасфалтира кръстовището пред Софийския университет, преасфалтирането ще продължи към паметника Левски.

Неудобството за софиянци е, че от понеделник затварят за преасфалтиране бул. " България ", само че ще бъде пуснат трамвай номер 7.
Евгени Крусев, заместник-кмет по направление " Транспорт и транспортни връзки ": Планираме от понеделник да се стартира същинската работа по платното в посока Бояна, сред бул. " Иван Гешов " и бул. " Гоце Делчев ". Платното ще бъде затворено напълно. Съответно придвижването ще се реализира в двете посоки в другото платно. Ще има по една лента за придвижване, тъй че чакаме извънредно усложнен трафик. Призоваваме хората за употребяват различни направления като най-близките са " Цар Борис III " и " Черни връх ". Съответно ще бъде пусната и трамвайна линия номер 7. Бул. " България " понася доста сериозен трафик. Нашите разбори демонстрират, че нашето време за работа е единствено през август. И в тази връзка ще създадем всичко допустимо най-късно в първите дни на септември булевардът да бъде отворен за придвижване.
През месец август ще бъдат преасфалтирани и огромна част от кварталните дребни улици, за които районните кметове са подали сигнали, че са в неприятно положение. От общината се извиняват на жителите за всички неудобства. Ако времето се задържи без превалявания, би трябвало всички огромни поправки да приключат до 15 септември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР