Летните ремонти на учебни и детски заведения завършиха в предвидения

...
Летните ремонти на учебни и детски заведения завършиха в предвидения
Коментари Харесай

Приключиха ремонти на училища и детски градини в 18 столични района

Летните поправки на образователни и детски заведения приключиха в планувания период и постройките са подготвени за началото на образователната година. През тази година ремонтирахме 30 обекта – 17 детски градини и 13 учебни заведения, на територията на 18 столични региона. За завършилите поправки в софийските образователни заведения се похвали заместник-кметът по  “Инвестиции и строителство ”  Ирана Савина в обществената мрежа.

Продължават строителните работи по плана за главен ремонт на 26 учебни заведения и детски градини, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ – 2014 година – 2020 година Обектите са в регионите „ Красна поляна “, „ Връбница “, „ Надежда “, „ Илинден “ и „ Средец “. Ремонтират се 17 здания, а в останалите 9 дейностите ще стартират до края на годината. Строително-ремонтните работи по тези обекти ще продължат, без да пречат на образователния развой.

Започването на образователната в година в учебни заведения в ремонт ще стане с разрешението на РЗИ.  В някои учебни заведения остават затворени целия етажи, а образователният развой ще бъде в ремонтирани към този момент етажи. В някой учебни заведения като 54 в „ Надежда “ децата ще учат в ремонтираната към този момент постройка, а в другата не престават строителните действия, научи Столица.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР