Летните олимпийски игри в Токио 2020, които бяха отложени с

...
Летните олимпийски игри в Токио 2020, които бяха отложени с
Коментари Харесай

Игрите в Токио ще се проведат през юли 2021 година

Летните олимпийски игри в Токио 2020, които бяха отсрочени с година поради пандемията от ковид, ще бъдат открити на 23 юли, 2021 година, оповестиха уредниците.
„ Олимпиадата ще се организира сред 23 юли и 8 август, 2021. Параолимпиадата ще се състои от 24 август до 5 септември “, разгласи ръководителят на организационния комитет за Токои Йоширо Мори пред публицисти. Решението на МОК и уредниците на конкуренцията значи, че ще има единствено шест месеца от края на Токио 2020 и старта на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022.
Само часове по-рано, Мори показа, че чака решение от Международния олимпийски комитет (МОК) до края на тази седмица. Олимпийските игри в Токио 2020 трябваше да се проведат по проект сред 24 юли-9 август, само че пандемията от ковид принуди първото в историята отсрочване на Игрите в мирни времена.
МОК и Япония упорстваха седмици наред, че най-големият интернационален състезателен конгрес ще се състои, само че бързото разпространяване на болестта провокира възмущение из спортисти и спортни федерации.
Олимпиадата е най-голямата жертва измежду спортните събития, които бяха отсрочени или анулирани поради световната рецесия. Появоха се спекулации, че японските уредници ще се възползват от прозореца напролет в опит да избегнат летните жеги в Токио.
Поради рисковите температури обичайният маратон бе изместен в Сапоро – град на 800 км северно от столицата, където времето е по-хладно даже в пика на лятото. Отлагането докара на уредниците „ невижданата “ задача да реорганизират събитие, за което са се готвили седем години, и изпълнителният шеф на Токио 2020 Тоширо Муто призна, че спомагателните разноски ще бъдат „ големи “.
Според последните данни от бюджета, Игрите трябваше да костват на уредниците 12.6 милиарда $, поделени сред организационния комитет, държавното управление на Япония и столицата Токио. Въпреки това, съгласно оповестен одит на държавното управление, то е похарчило надалеч повече от тази сума – за продукти, които уредниците настояват, че са свързани единствено периферно с Олимпийските игри.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР