Летните месеци са свързани с по-дълги отпуски, пътуване до близки

...
Летните месеци са свързани с по-дълги отпуски, пътуване до близки
Коментари Харесай

Чести хронични заболявания и препоръки по време на почивката


Летните месеци са свързани с по-дълги отпуски, пътешестване до близки и по-далечни дестинации, за друг интервал от време. На фона на хубавите страсти и дълго чаканата отмора при пациентите с хронични болести поражда въпросът за риска от вероятно утежняване, по какъв начин да се предпазят, с какво да бъдат готови.

От сърдечносъдовите болести най-често се среща хипертонията. В летните месеци, заради повишение на температурите кръвоносните съдове се уголемяват и стойностите на кръвното налягане могат да се намалят в някои при някои лица доста. При пациентите, които са на терапия за хипертония е добре да бъде направена консултация, за прецизиране и при нужда понижаване на дозите и/или изключване на някой от медикаментите. Погрешно е тези промени да се вършат на „ своя глава”. Необходима е преценката на експерт.

От значение е преди тръгване да пргледате деликатно дали сте взели всички нужни лекарства, които приемате. Невинаги в локалната аптека разполагат с нужните Ви лекарства или техните заместители в наличност. Пропуските в лечението, даже и в границите на единствено една седмица могат да провокират дисбаланс в стойностите на кръвното налягане.

Горещините, продължителното излагане на слънце, изключително в следобедните часове – сред 12 и 15ч., сауните и парната баня могат да провокират доста намаляване стойностите на кръвното налягане, което да провокира възприятие на изнемощялост, замаяност, главоболие и общо неразположение. Препоръчва се при пациентите с хипертония да се заобикаля визитата им.

Важно значение има вярното запазване на медикаментите при пътешестване. На всяка една опаковка е обещано изложение при какви условия да бъде съхраняван всеки един медикамент. Препоръките са да не се излагат на директна слънчева светлина и да бъдат в температурния диапазон – 10-25 градуса. При някои се постанова запазване в ледник, за което е уместно при превозването им да разполагате с хладилна чанта.

При пациентите с разширени вени е уместно носенете на стягащи чорапи, изключително в случай че се чакат по-дълги разходки, с които и не трябва да се прекалява. Проблем са по-дългите пътувания, при които е от голяма важност да се вършат чести отмора за оживление.

Свързани публикации.. Слънцето може да бъде рисково за някои ревматологични заболявания 0 Наръчник на диабетика – къси препоръки за диабета 0 Как слънцето въздейства на някои постоянно срещани кожни болести? 0

При лица с алергии е значимо в аптечката да участват както противоалергични таблетки: най-често антихистамини, по този начин и химикалки с адреналин (предварително напълнени) за непосредствено приложение. Препоръките за химикалка с адреналин са за лица, които са имали епизоди с тежка алергична реакция или алергичен потрес.

При пациенти с диабет е значимо с изключение на вземането със себе си на всички нужни лекарства, по този начин и носенето на десерти, съдържащи захар, ако изпаднат в хипогликемия. Добре е също и да се носи глюкомер, за точно следене на стойностите на кръвната захар.

Към аптечката постоянно би трябвало да влизат още и лекарства, които се дават при диария. Погрешен е приемът на лекарства, които понижават перисталтиката и по този метод целят понижаване на диарийните изхождания. Подобни са съдържащите дейната съставна част лоперамидов хидрохлорид. Най-често диариите при пътуващите са разследване на разнообразни инфекциозни причинители и със задържането им в червата само се усилва интоксикацията на организма.

Подходящ е приемът на препарати, съдържащи рацекадотрил, която дейна съставна част понижава отделянето на течности и соли разследване на възпалението. По този метод се понижава дехидратацията на организма и в същото време се изхвърля и патогенната флора с изхожданията, за ликвидиране на организма. Пробиотиците също е уместно да бъдат давани редом с лечението.
От значение е авансово да проучите къде може да Ви бъде оказана здравна помощ, ако се наложи.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР