Летните месеци са най-кризисни за Берое. Това разкри адвокат Светослав

...
Летните месеци са най-кризисни за Берое. Това разкри адвокат Светослав
Коментари Харесай

Шеф на Берое: Летните месеци са най-кризисни за клуба

Летните месеци са най-кризисни за Берое. Това разкри юрист Светослав Миневски, ръководител на УС на Сдружението, което взе акциите на клуба. Той призна, че поради нестабилното финансово положение “заралии” може да останат без втори отбор в Трета лига. Миневски приказва и за една от звездите на отбора - Абубакар Тунгара, който е обект на интерес от няколко клуба. Към момента обаче няма предложения за него.

„ Летните месеци са обусловени от заварените тежки контракти от предходното бюджетиране. Предстои ни да изплатим сумите за май, а те не са по никакъв начин дребни. И колкото и да сме орязали – следва ни тежък юни. Дано не влезем във въртележка за юли и август “, разгласи той пред БНР.

„ Има дребна неизясненост по отношение на директното финансиране и какви суми ще постъпят в клуба. Затова е допустимо и да няма разтърсване през юни. Но към момента не ca получени средствата, които са обещани. На този стадий Берое ще се устоя главно с дарения”.

Именно поради тези неясноти, Берое може да се окаже без дублиращ тим, нищо че той резервира мястото си в Трета лига. До този миг „ зелените “ имат единствено 8 души с контракти, само че се чака в понеделник те да набъбнат на 10. Освен това се чака Петър Хубчев да се върне от Германия, с цел да реши дефинитивно дали да бъдат предлагани контракти и на други футболисти от досегашния отбор.

„ Няма по какъв начин да работим единствено с български футболисти, въпреки че и това ни се желае. Има позиции, на които не можем да намерим футболисти, такива, каквито дават отговор на нашите финансови индикатори “, призна юристът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР