Летните месеци са жадувани и дългоочаквани от повечето хора, но

...
Летните месеци са жадувани и дългоочаквани от повечето хора, но
Коментари Харесай

Голямото чакане приключи, НБА се завръща

Летните месеци са жадувани и дълго чакани от множеството хора, само че почитателите на НБА желаят времето от юни до октомври да прелети допустимо най-бързо. Това към този момент се случи и дългото лято, в което нямаше чак толкоз доста баскетбол към този момент е в предишното, а тази нощ огромното очакване публично ще завърши, тъй като най-силното състезание в света се завръща и ще бъде обещано началото на сезон 2018/2019.

ТОЗИ ДИВ, ДИВ ЗАПАД

What are YOU hoping for this NBA season? #ThisIsWhyWePlay
The 2018-19 NBA season tips off TONIGHT! pic.twitter.com/8uB5qfyJ5L
— NBA (@NBA) October 16, 2018
Очаква ни сезон, в който погледите ще бъдат вперени най-много на Запад, тъй като конференцията стана още по-дива. Голдън Стейт ще направи опит да взема шампионския трофей “Лари О’Брайън” за трети следващ път, само че в тази ситуация ще има звездна конкуренция в лицето на ЛеБрон Джеймс, който за първи път в кариерата си напусна Източната конференция и автограф с Лос Анджелис Лейкърс, както и в това на миналогодишния си подгласник - Хюстън. Лейкърс не са помирисвали плейофите от 2013 година насам, а наличието на ЛеБрон в Холивуд е безспорна причина за завръщане в елиминациите.

24 HOURS from #KiaTipOff18... we showcase the best of the #NBAPreseason pic.twitter.com/MJv9W39q09
— NBA (@NBA) October 16, 2018
Рокетс взеха различен от потвърдените играчи от Драфт 2003 - Кармело Антъни, а в същото време резервираха ядрото на тима си. Джеймс Хардън влиза като сегашен притежател на премията за MVP, а Крис Пол е потвърдил неведнъж какво може.

Редица потвърдени фигури от дивия Запад оповестиха отдръпването си от играта, като най-отгоре в този лист безспорно би трябвало да сложим Ману Джинобили, а по-късно да наредим Борис Диао и Дейвид Уест. За първи път от 17 сезона насам по терените на Асоциацията няма да гледаме и Ричард Джеферсън, който също взе решение да постави точка на професионалната си кариера.

Градусите на напрежението се подвигнаха още преди формалното начало на акцията, откакто Джими Бътлър пожела да напусне Минесота, само че най-малко към този момент остава в Тимбърулвс. Антъни Дейвис се категоризира като състезател №1 в цялата лига и си сложи за цел да избута Ню Орлиънс допустимо най-далеч през сезона, а в конференцията ще гледаме още и някои от челните избори в Драфта - ДеАндре Айтън (№1, Финикс), Марвин Багли (№2, Сакраменто), Лука Дончич (№3, Далас), Джарън Джаксън-младши (№4, Мемфис), както и Майкъл Портър-младши, който падна чак до №14, където бе спретнат от Денвър.

Оклахома Сити съумя да задържи Пол Джордж, който ще бъде съществена фигура паралелно до Ръсел Уестбрук, а в Тъндър дебаркира и немската мълния Денис Шрьодер. Сан Антонио остана и без последните мохикани на огромното си трио - Джинобили и Тони Паркър, а също така се раздели и с Кауай Ленърд, който бе пратен в Торонто в подмяна на ДеМар ДеРоузън.

Back-to-back years.
Back-to-back daggers. #ChampionsDay pic.twitter.com/YRAtqPiht5
— NBA TV (@NBATV) October 15, 2018
Уориърс шокираха всички с привличането на ДеМаркъс Казънс, който обаче ще се включи в мачовете на по-късен стадий, тъй като продължава възобновяване си от интервенция за скъсано ахилесово сухожилие. Очакванията са, че Буги или ще помогне на Голдън Стейт да господства още по-жестоко, или ще покаже за следващ път чепатия си темперамент и нещата за него няма да се получат в Оукланд.

КОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ КОРОНАТА НА ИЗТОК?

The Evolution of LeBron James!
: @maxamillion711#KiaTipOff18: Lakers/Blazers - 10:30pm/et Thursday @NBAonTNT pic.twitter.com/VBdo5lfjIn
— NBA (@NBA) October 15, 2018
ЛеБрон Джеймс си потегли от Източната конференция след осем следващи класирания за финалите на НБА и по този начин остави короната и трона на отличник свободни. Кой обаче ще се пребори за №1 тук?

Като любимец още преди сезона се откроява Бостън, където обстановката със здрави и пълноценни Кайри Ървинг и Гордън Хейуърд, подкрепяни от младите, само че калени в борби Джейсън Тейтъм, Джейлън Браун, Маркъс Смарт и Тери Розиърс, наподобява много впечатляваща. Филаделфия също се цели високо, откакто загатна за опциите си с Бен Симънс и Джоел Ембийд през сезон 2017/2018, а в този момент към тях се причислява и възобновения Маркел Фулц.

the BEST DUNKS from the 2018 #NBAPreseason! pic.twitter.com/kGs1CIngLp
— NBA (@NBA) October 14, 2018
Торонто се приготвя за живот без ДеМар ДеРоузън, който напусна по неособено прелестен метод, само че пък за сметка на това Раптърс се снабдиха с Кауай Ленърд, който ще дебютира на място, друго от Сан Антонио. Дуейн Уейд разгласи, че сезон 2018/2019 ще бъде последното му танго в НБА, тъй че мачовете на Маями също ще бъдат гледани с интерес, а Кливланд още веднъж ще би трябвало да си напомни какво е да нямаш ЛеБрон Джеймс в състава си.

Виктор Оладипо и втората му година в Индиана заслужават внимание, както и това, че Джон Уол и Брадли Бийл се снабдиха с забавен съотборник във Вашингтон - неговото име е Дуайт Хауърд. Тони Паркър с екип, който не е на Сан Антонио, а на Шарлът, както и Джабари Паркър и идването в родния му Чикаго… Все забавни ходове, които ще бъдат следени под лупа.

Сезон 2018/2019 стартира с два мача - Филаделфия гостува на Бостън тази нощ, до момента в който незабавно по-късно Голдън Стейт ще получи шампионските си пръстени преди семейството на Оклахома Сити, като Тъндър ще бъдат без възстановяващия се от травма Ръсел Уестбрук.

НБА се завръща с цялостна мощ, време е за баскетбол!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР