Летните кинохитове Барби и Опенхаймер не отговарят на руските традиционни

...
Летните кинохитове Барби и Опенхаймер не отговарят на руските традиционни
Коментари Харесай

Барби и Опенхаймер? Гледайте Чебурашка, препоръчва руското културно министерство

Летните кинохитове " Барби " и " Опенхаймер " не дават отговор на съветските обичайни полезности, се споделя в изказване на Министерството на културата в отговор на искане на зам.-председателя на съветската Дума Владислав Даванков да бъде открит метод филмите да бъдат прожектирани в страната, написа Investror. bg като цитира ТАСС.

" Предложението Ви да позволим на жителите на нашата страна да гледат филмите " Барби " и " Опенхаймер " не дават отговор на задачите и дилемите, сложени от президента, за запазване и подсилване на обичайните съветски духовно-нравствени полезности ", показва зам.-министърът на културата Андрей Малшев в писмо, до което достъп има ТАСС.

Той предлага вместо това руснаците да гледат фамилния съветски филм " Чебурашка ", който беше пуснат по съветските кина през 2023 година, или историческият филм " Свидетел ".

В Министерството на културата са безапелационни, че отводът на холивудските студиа да доставят филми в Русия има единствено положително въздействие върху съветските кина. Нуждата от подмяна на вноса в действителност предизвиква локалната киноиндустрия и това ще докара до възпитаване на морално-етичните полезности и национализъм измежду младите руснаци, показват още от ведомството.

Според данни на опозиционното издание Meduza обаче кината в Русия изпитват компликации да привлекат фенове. Заради войната в Украйна сега в салоните се излъчват индийски и латиноамерикански филми, само че ползата не е огромен. Според изданието притежателите на кината упорстват за успореден импорт на западни филми и издаването на " насилствени лицензи " от страна на държавното управление.

Някои салони излъчиха незаконно филми като " Топ Гън " и това бяха най-посещаваните прожекции до момента, написа още Meduza.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР