Летните жеги ни карат да се храним леко, да се

...
Летните жеги ни карат да се храним леко, да се
Коментари Харесай

Топ храните за лятото

Летните жеги ни карат да се храним леко, да се съобразяваме с потребностите на организма си, в случай че желаеме да се усещаме добре и да сме здрави.

Вижте кои сезонни храни са най-подходящи за лятото:

Кълновете са дребни, само че богати на хранителни субстанции. Ако ги консумирате в салата, ще си набавите доста витамини, минерали и ензими. Те са една от най-екологично чистите храни, която може да си набавим в днешно време

Динята е повече от 90% вода, което ви оказва помощ да се хидратирате. Това е извънредно значимо в летните месеци. От динята също по този начин можете да си набавите доста витамини и фибри. Дори семките на динята са богати на белтъчини и мазнини и от тях се прави растително масло. Динята е богата на витамини A, С, огромни дози калий, калций, желязо, бета каротин и фибри.

Подобно само че дините, краставиците също съдържат над 90% вода. Изключително богати са на бета каротин и други витамини.
Бета каротинът е мощен антиоксидант. Той оказва помощ за неутрализирането на свободните радикали в тялото, молекули, които повреждат основата на клетъчната конструкция.

Доматите са доста мечтан участник в летните храни. Специалисти към този момент са потвърдили, че доматите са изключително потребни при заболявания на сърдечно-съдовата система и имат антиканцерогенно деяние.

Те съдържат доста витамини и микроелементи, които спомагат положителното здраве.

И още по тематиката:

Откриха още една изгода от Средиземноморската диета

Как да влезем във форма за лятото? (ВИДЕО)

Съвети за здравословно хранене през лятото

Най-добрите храни за лятото По тематиката Най-големите неистини и легенди за диетите
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР