Летищните оператори и Гранична полиция се събират на съвещание, заради

...
Летищните оператори и Гранична полиция се събират на съвещание, заради
Коментари Харесай

Пилотът на скандалния непроверен полет: И в Англия съм влизал така

Летищните оператори и Гранична полиция се събират на заседание, поради следващия случай на аероплан, който не е бил тестван на Летище София. Случаят е от 13 юли, когато частен аероплан с петима души на борда, излетява без пасажерите да са минали инспекция от граничните служители на реда.

Както БЛИЦ заяви, самолетът е изхвърчал от Габрово с междинно кацане в София, на път за Гърция. На Летище София към този момент тече инспекция във връзка със случая.

Мирослав Хинков е притежателят на дребния аероплан, той е и индивидът, който го е пилотирал. Самият Хинков изясни пред „ България он еър “, че това, което не е направено от граничните управляващи, е да ревизират персоналните документи на пасажерите.

„ Всъщност самият аероплан, всичката информация за него беше подадена авансово, кой е самолетът, регистрация и така нататък Часове на политане и кацане, информация за пасажерите беше подадена още преди излитането и до София, и до Гърция. Така че цялата информация в действителност е била налична “, описа Хинков.

По думите му службите заслужават по-скоро хвалба, тъй като те съумели да си свършат работата, защото след подаден сигнал до гръцката страна пасажерите са били тествани там.

„ В края на краищата защитните средства на системата сработиха, инспекцията беше направена “, добави предприемачът.

Той описа, че постоянно ръководи самолета си отвън границите на страната и показа мнението си, че на доста места е доста евентуално пасажери да влязат без инспекция.

„ На някои летища изобщо не ги ревизират. В Англия сме влизали без никаква инспекция “, изясни Мирослав Хинков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР