Летището в Кабул продължава да бъде окупирано от хиляди афганистанци

...
Летището в Кабул продължава да бъде окупирано от хиляди афганистанци
Коментари Харесай

Летището в Кабул окупирано от хиляди афганистанци и чужденци

Летището в Кабул продължава да бъде окупирано от хиляди афганистанци и чужденци, искащи да изоставен овладения от талибаните Афганистан. Джихадистите оповестиха, че приготвят нова рамка за ръководство, до момента в който се усилват информациите за принуждение по отношение на враговете им в страната.

По-рано денем в Кабул дойде един от основните проповедници на талибаните Абдул Барадар, който ще взе участие в изработването на проект за ръководство. Барадар е измежду създателите на придвижването и е заместител на първия му емир - Мохамед Омар. Барадар твърди, че това ръководство на талибаните ще е друго от фундаменталисткия им режим сред 1996 и 2001 година.

Не това демонстрира информация за засилващо се принуждение в Афганистан, събрана от " Гардиън ". Тя включва мъчения и убийства на мъже от шиитското малцинство Хазара и търсене на сътрудници западните войски. От Амнести интернешънъл акцентират, че информацията за насилието е непълна, защото мобилните връзки на доста места в страната съзнателно са прекратени от талибаните.

Има и други аргументи за непрекъснатия напор от искащи да изоставен Афганистан - банките и банкоматите не работят към този момент седмица, а сега за афганистанците е невероятно да получат и пари от чужбина.   

Представител на НАТО, представен от Ройтерс, оповестява за 12 000 към този момент евакуирани афганистанци и чужденци. Хиляди не престават да чакат на летището в Кабул. За седмица убитите във и към него са 12 души.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР