Летището в Хонконг обяви, че спира регистрацията за заминаващи полети

...
Летището в Хонконг обяви, че спира регистрацията за заминаващи полети
Коментари Харесай

Хонконг отново спря всички полети заради нестихващите протести

Летището в Хонконг разгласи, че стопира регистрацията за заминаващи полети този следобяд. Това е вторият ден, в който митинги на летището сковават работата му, откакто през вчерашния ден съвсем всички полети след 16:30 ч. локално (11:30 българско) време не излетяха.

На едно от най-натоварените летища в света митингите, почнали в азиатския финансов център против противоречив план за екстрадиция в Китай, се придвижиха преди пет дни. Вчера няколко хиляди души оповестиха, че " окупират " летището, чиито управляващи предизвестиха, че дейностите на стачкуващите съществено пречат на работата.

В новото известие пасажерите са посъветвани да изоставен терминалите. Към 13:20 ч. българско време през днешния ден, за разлика от през вчерашния ден, разписанието към момента не сочи, че всички полети са анулирани.

Днес админът на Хонконг Кари Лам - чиято оставка е измежду трите претенции на протестиращите - разгласи, че е достигната " рискова точка ", от която може скоро да " няма връщане ".

Засегнати още веднъж са стотици полети в Източна Азия, а и няколко до Австралия, Близкия изток и Северна Америка. За някои от тях на уеб страницата на летището се появи информация, че са анулирани.

Би Би Си споделя, че съгласно очевидци стотици хора седят в залите на терминала, а някои блокират изходите за извеждане до самолетите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР