Летището на либийската столица, затворено от миналата седмица, отвори врати.

...
Летището на либийската столица, затворено от миналата седмица, отвори врати.
Коментари Харесай

Примирието в Либия отвори летището в Триполи

Летището на либийската столица, затворено от предходната седмица, отвори порти. Това стана след примирието, което влезе в действие след девет месеца военни дейности за надзор над столицата Триполи, съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
Националният транспортьор на Libyan Airlines съобщи, че полетите са обновени от и до летище „ Митига “, а други частни самолетни компании също са възстановили навигацията.
„ Митига “ беше цел на няколко въздушни набези и ракетни удари, откакто военните сили на Халифа Хафтар започнаха атака предишния април, с цел да завземат столицата от основаното в Триполи държавно управление на Националното единодушие (ПНС). Оттогава аерогарата се затваря от време на време, в това число след възобновени офанзиви предходната седмица. 
Очаква се воюващите страни да подпишат съглашение в Москва за изискванията на примирието, което влезе в действие в среднощ в неделя. Надеждите са договорът да докара до преустановяване на сраженията, които обгърнаха Либия след въстанието през 2011 година, при което беше погубен дългогодишният деспот Муамар Кадафи. 
Разположено източно от столицата, „ Митига “ е някогашна военна авиобаза, употребена за цивилен трафик, откакто интернационалното летище в Триполи беше тежко развалено при боевете през 2014 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР