Летището на Хонконг обяви, че всички днешни полети са отменени

...
Летището на Хонконг обяви, че всички днешни полети са отменени
Коментари Харесай

Мащабна демонстрация на летището в Хонконг, всички полети са отменени

Летището на Хонконг разгласи, че всички днешни полети са анулирани поради огромна проява на основния му терминал, съобщи Франс прес.

Протестната демонстрация е против полицейското принуждение против стачкуващи през уикенда, акцентира ДПА.

" С изключение на заминаващите полети, чиято регистрация към този момент е завършила, и на идващите полети, които към този момент пътуват за Хонконг, всички останали днешни полети се анулират. Дейността на интернационалното летище на Хонконг е съществено затруднена от днешните обществени събрания на летището ", оповестиха летищните управляващи.

Летището на Хонконг се употребява с интернационално самопризнание за успеваемостта си, като през предходната година то бе осмото най-натоварено в света със 74 милиона пасажери, отбелязва Франс прес.

На терминала на идващите полети от петък има седяща стачка.

Хиляди (5000 съгласно полицията) стачкуващи, огромна част от които облечени в черни облекла, се събраха на летището, с цел да посрещат задграничните посетители и да им изясняват аргументите за протестното придвижване и продемократичните демонстрации, провеждани в Хонконг от юни, предава Българска телеграфна агенция.

Макар доста от стачкуващите да са младежи, измежду тях има и много фамилии и работещи, взели си болнични, с цел да вземат участие в протестната демонстрация, отбелязва ДПА.

" Трябваше да сме на работа, само че съгласно нас това е по-важно. Мисля, че държавното управление не стопира насилието, а вместо това се пробва да докара нещата до ескалация, като позволява на полицията да прави противозаконни и подтиснически дейности ", сподели стачкуващ.

Кадри с полицейско принуждение при демонстрации нощес в Хонконг шокираха обществеността на азиатския финансов център даже и след два месеца и половина на демонстрации, в които има от ден на ден подтиснически прояви, отбелязва ДПА.

Хонконг доближи повратна точка след два месеца на улични демонстрации против държавното управление и насилието там би трябвало да спре, съобщи Ян Гуан, представител на службата по въпросите на Хонконг и Макао към Държавния съвет на Китай, представен от Ройтерс.

" Радикалните стачкуващи в Хонконг на няколко пъти използваха извънредно рискови предмети, с цел да нападат служители на реда, което към този момент е съществено закононарушение и разкрива първите признаци за тероризъм ", акцентира Ян Гуан, представен от Франс прес.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР