Летище "Завентем" в Брюксел спря работа заради обилния снеговалеж. Ръководството

...
Летище "Завентем" в Брюксел спря работа заради обилния снеговалеж. Ръководството
Коментари Харесай

Снежни бури блокираха Западна Европа

Летище "Завентем " в Брюксел спря работа поради изобилния снеговалеж. Ръководството на аерогарата прикани пасажерите да не се насочат към летището "до второ разпореждане ".

Над 100 полета са анулирани, а няколко десетки са били пренасочени към Лиеж и Дюселдорф. В ранните следобедни часове бе обявено, че едната от трите писти е почистена и няколко самолета са съумели да излетят, като първа е била машина на израелските авиолинии. Поне до 19.00 ч. българско време летището няма да приема идващи самолети.

Пътните служби оповестяват, че е реализиран нов връх на тапите в страната - над 1000 километра. Въпреки че снежна завивка съвсем не се натрупа, градският превоз и пътните артерии в Брюксел през днешния ден бяха съвсем напълно парализирани.





Силният снеговалеж в Холандия докара до затварянето на учебни заведения и предприятия, а управляващите приканиха популацията да си остане у дома. Местната метеорологична работа разгласи най-високата степен на паника, червен код, предупреждавайки за "изключително рискови " условия в цялата страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР