Летище за ракети и космическа колония, която досущ като Ноевия

...
Летище за ракети и космическа колония, която досущ като Ноевия
Коментари Харесай

Проектират космически Ноев ковчег и летище за ракети

Летище за ракети и галактическа колония, която съвсем като Ноевия ковчег може да избави човечеството при световна злополука, са новите български планове, които ще се показват на два състезанието на НАСА тази година. Разработват ги възпитаници и студенти под управлението на доцент Веселка Радева от ВВМУ „Н. Вапцаров“. Трима младежи от инженерния факултет на висшето учебно заведение са създателите на концепцията за летище за космолети.

То е завършено като гнездо на лястовица, от които летателните апарати могат да изхвърчат както хоризонтално, по този начин и отвесно, изясни пред „Труд“ доцент Радева. Проектът ще се конкурира с 80 новаторски юношески хрумвания в състезанието „Студентски аерокосмически предизвикателства“. След селекцията до показване на конференция ще бъдат позволени от 5 до 7 плана. „България взе участие в тази конкуренция за първи път. Идеята на младежите е доста забавна, тъй като обезпечава една от промишленостите на бъдещето – галактическият туризъм. Вече има хора, подготвени да платят стотици хиляди долари, единствено с цел да се качат в орбита и броят им непрестанно пораства. Затова частни организации са създали дребни галактически кораби за 2 до 5 пасажери. Именно за такива космолети е летището на нашите студенти“, описа доцент Радева.

НАСАСпоред нея на ученическия конкурс на НАСА за галактически колонии, в който съвсем всяка година печелим призови места, екипи от гимназисти ще показват 2 плана. Първият е „Дийп спейс“ – колония отвън Слънчевата система, чиито поданици ще работят за асимилиране на нови пространства от Космоса. Вторият – „Юни спейс“, е сходство на Ноевия ковчег, защото на първи стадий може да приюти 1 милиарда души наоколо до Земята.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР