Летище Варна отбеляза нов рекорд, като посрещна двумилионния си пътник

...
Летище Варна отбеляза нов рекорд, като посрещна двумилионния си пътник
Коментари Харесай

Рекорд! Пътниците на летище Варна достигнаха 2 милиона души

Летище Варна означи нов връх, като посрещна двумилионния си пасажер с полет на самолетна компания Germania от Нюрнберг. За първи път кацайки в България, Дженифър Зибенхар бе посрещаната с незабравима торта, шампанско и дарове, измежду които нов първокласен куфар и ваучер за петдневна отмора в петзвезден хотел Астор Гардън и безвъзмезден достъп до комплекс AQUAHOUSE Thermal & Beach в курорта Св. Св. Константин и Елена, възложен от " Св. Св. Константин и Елена Холдинг ".  

Заедно с нейния брачен партньор и две деца на 5 година и на 2 година, госпожа Зибенхар бе извозена с неповторимия първокласен BMW Серия 6 Гран Туризмо, автомобил, който впечатлява със своя различен жанр, великодушни размери и първокласен интериор, спортна динамичност и оптимален комфорт при дълги пътувания, възложен от BMW дилър " M Кар Варна “. 

Рекордният пасажер бе посрещнат от Иван Портних, Кмет на Варна, Стоян Пасев, Областен шеф, Димитър Костадинов, шеф на летище Варна, и Улрих Хеппе, основен изпълнителен шеф на " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД, концесионер на летището.

" Радваме се, че германците не престават да бъдат огромен мотор на туризма в региона и сме извънредно удовлетворени, че след една доста сполучлива 2017 година, ние още веднъж ще сме очевидци на двуцифрен растеж “,  съобщи Хеппе.

Очакванията са до края на годината растежът на летище Варна да се усили до 14%. До края на месец август на летището са регистрирани с 20% повече пасажери по отношение на същия интервал на 2017 година Нараснал е и броят на обслужените самолети – 17% е нарастването по отношение на същия интервал на предходната година.

За първите осем месеца на 2018 година броят на пътуващите по постоянни интернационалните линии се е нараснал с 20%, а на тези по вътрешни линии, 23%.  Най-много са пасажерите от Германия (474 585), България (195 925), Русия (187 674), Полша (161 292) и Англия (109 969).

Силен летен сезон означи и другото Черноморско летище на " Фрапорт “ – Бургас – където на 12 септември за първи път бяха маркирани 3 милиона пасажери. " Всеки сезон, Черноморските ни летища бележат по-сериозен трафик. Ние ще продължаваме да градим върху постигнатите резултати и сме признателни на сътрудниците ни, в това число и на Germania – авиолинията, която направи днешния ден празник “, добави Улрих Хеппе.

Germania  е самостоятелна немска самолетна компания, която този летен ИАТА сезон извършва полети от Варна до Бремен, Фридрихсхафен, Хамбург, Мюнстер, Нюрнберг и Рощок.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР