Летище София се тресе от скандал. Върнаха на работа един

...
Летище София се тресе от скандал. Върнаха на работа един
Коментари Харесай

Скандал на летище София! Върнаха на работа един от отстранените за пропуснатите френски пътници

Летище София се тресе от скандал. Върнаха на работа един от отстранените за пропуснатите френски пасажери. Това е шефът на граничното полицейско ръководство Явор Русинов.
Възмущението е голямо, тъй като всички чиновници подозират, че той е върнат поради директните връзки на фамилията му с ръководещите. Снаха му е Зорница Русинова, някогашен обществен министър и сегашен зам.-министър в същото ведомство. Бащата на Явор също не е инцидентен човек. Първан Русинов е генерал-майор от Държавна сигурност, дясна ръка на ген. Семерджиев по време на прехода и някогашен началник на Софийско градско ръководство.

„ Първан Христов Русинов е бил заместник-министър в министерството на превоза, осведомителните технологии и известията при първото държавно управление на Бойко Борисов и е отговарял за светлото бъдеще на повсеместната компютъризация на родната администрация, написа Григор Лилов в свое следствие. Колеги на Явор Русинов припомниха, че един път той е бил уволнен. Съдът, обаче го върнал на поста. Служителите на летището недоумяват за какво единствено той от отстранените е възобновен, откакто отговорността за гафа е идентична за всички.

Припомняме ви, че през март. т. година при слизане пасажерите, кацнали на летище София заварили празни и шестте гишета за граничен надзор. Докато чиновниците се появят 42-ма от пасажерите минали без да бъдат тествани. Вътрешният министър Валентин Радев тогава обядни, че едни от чиновниците били до тоалетната, втори - излезели да пушат, трети пък отишли да се хранят. Общо 13 от тях яха отстранени, сякаш до момента в който завърши вътрешната инспекция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР