Летище София да се нарича летище Желю Желев в чест

...
Летище София да се нарича летище Желю Желев в чест
Коментари Харесай

Предлагат летище София да се казва Желю Желев

Летище София да се назовава летище " Желю Желев " в чест на първия демократично определен президент на България. Инициатор на предлагането е Петко Симеонов, като то е подписано от Първи народен координационен съвет на Съюз на демократичните сили. Петиция по него се появи и в уеб страницата peticiq.com.

Предложението е адресирано до президента на България Румен Радев.

" Вярваме, че доктор Желю Желев и неговото дело би трябвало да бъдат почетени. Това е метод да се основават и утвърждават личностните мостри, които персонализират българската еднаквост ", написа в предлагането до президента.

Пример за българския жител би трябвало да бъдат хората, които:

Защитават своите цивилен и професионални разбирания без значение от политическата обстановка и вероятните репресии и неудобства. Желю Желев беше подобен!

Свързват своето трудово и креативно дело за одобряването на главните полезности на цивилизацията в нашето общество. Желю Желев беше подобен!

Настояват и реализират единството на нацията в името на общодържавните цели, като преодоляват етнически, религиозни, политически разлики измежду обособените групи от популацията. Желю Желев беше подобен!

Посвещават живота си на политическото, стопанското и гражданско развиване на България. Желю Желев беше подобен!

Поемат отговорностите да служат безрезервно на България. Работят за нейния интернационален престиж. Ангажират страната в мирни начинания. Търсят и намират пътища за съгласие на Балканите. Желю Желев беше подобен!

Не се облагодетелстват от служебното си състояние. Не злоупотребяват с власт. Желю Желев беше подобен!

Изпълняват прецизно конституцията и законите на страната. Процедурите на демокрацията са тяхна полезност. Желю Желев беше подобен!

Не се отхвърлят от работата си в интерес на България до края на дните си. Желю Желев беше подобен!

С целия си живот потвърждават, че нито жертви, самопризнания, длъжности могат да ги отделят от връзката им с редовите хора на България. Желю Желев беше подобен!, добавя се в предлагането.

Желю Желев умря на 30 януари 2015 година

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР