Летище Схипхол затвори заради тежките метеорологични условия Холандия и северозападната

...
Летище Схипхол затвори заради тежките метеорологични условия Холандия и северозападната
Коментари Харесай

Ураганна буря връхлетя Холандия и части от Германия


Летище " Схипхол " затвори поради тежките метеорологични условия

Холандия и северозападната част на Германия още веднъж бяха връхлетени от ураганна стихия, която сковава придвижването там. Поривите напразно в епицентъра на бурята " Фредерике " доближиха скорост 140 км/ч. В четвъртък бе обявено, че четирима индивида са починали – трима в Холандия и един в Германия.

Стихията прекъсна железопътния и въздушния превоз, повали дървета, събори покриви и прекатурна няколко десетки автомобила по автомагистралите.

В Германия бяха спрени всички влакове, пътуващи на дълги дистанции, както и доста от районните.

Над 300 полета бяха краткотрайно анулирани на летище Шипхол в Амстердам, което е едно от най-натоварените в Европа. Две от трите зали за заминаващи пасажери бяха затворени, откакто вятърът е отнесъл покривни панели от терминала.

Зимната стихия тази нощ ще премине от запад на изток през Германия и ще доближи Полша.

Тя провокира бурни ветрове във Англия в сряда през нощта и в четвъртък сутринта. Стотици хиляди домове останаха без ток.

Ветровете изкорениха дървета и събориха ограда в зоопарк, вследствие на което един вълк е избягал, само че шест часа по-късно е хванат незасегнат, съобщи БиБиСи.

В Германия, където бурята бе наречена " Фредерике ", синоптиците предизвестиха хората да не излизат на открито, а доста учебни заведения бяха затворени.

Националният жп оператор Дойче Бан приключи транспортите в Северен Райн-Вестфалия, в прилежащата провинция Райнланд -Палатин и Долна Саксония, след което бяха спрени всички жп транспорти на дълги дистанции, както и някои вътрешни полети.

В Дуисбург бе включена спешна сирена, предупреждаваща хората да стоят на закрито.

Потребители на Туитър разгласиха в мрежата фотоси на преобърнати камиони и изкоренени дървета, някои от които са паднали на жп линии.

Холандските управляващи оповестиха, че въздушните железопътни електропроводи са били повредени от вятъра, както и част от релсите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР