Летище Сабиха Гьокчен на азиатския бряг на Истанбул днес от

...
Летище Сабиха Гьокчен на азиатския бряг на Истанбул днес от
Коментари Харесай

Летище Сабиха Гьокчен на азиатския бряг на Истанбул спира полетите

Летище " Сабиха Гьокчен " на азиатския бряг на Истанбул през днешния ден от 20 часа (19 часа българско време) се закрива за всички вътрешни и интернационалните полети поради COVID-19.

Това бе обявено от управата на по-малкото летище на Истанбул.
Затварянето на летище " Сабиха Гьокчен " е мярка против разпространяването на новия вирус на ковид в Турция. Отбелязва се, че преустановяването на работата на летището е краткотрайно, само че докага не се показва, съобщи Българска телеграфна агенция.

От през вчерашния ден, 27 март, турските управляващи анулираха всички интернационалните полети и затвориха въздушното пространство на страната. Но централното летище Истанбул е отворено.

Съобщава се, че трафикът за вътрешните полети ще бъде актуализиан от Търкиш еърлайнз, националния авиопревозвач, съгласно рекомендациите на профилирания теоретичен съвет. Полетите по вътрешните линии се чака да бъдат сведени до най-малко и ще се извършват единствено от новото летище Истанбул.

С разпоредба на валията на Истанбул Али Йерликая през днешния ден от 17 часа се анулира придвижването на рейсовете отвън мегаполиса.

Със същата разпоредба се не разрешава излизането на жителите през уикенда в парковете, разходките по брега на Босфора и Мраморно море, риболовът, излизането с риболовен лодки в морето.
След уикенда ще се лимитира събирането на групи от хора по улиците, парковете и други места навън. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР