Летище JFK в Ню Йорк е едно от най-старите и

...
Летище JFK в Ню Йорк е едно от най-старите и
Коментари Харесай

Превърнаха изоставен терминал в шикозен хотел

Летище JFK в Ню Йорк е едно от най-старите и огромни аеропорти в света. Основният проблем на сходни летища – градове е, че разрастването на авиационния пазар слага пред тях предизвикването непрестанно да се разрастват и обновяват. Част от старите здания или би трябвало да бъдат разрушени, или да осъвременени, или да им се „ вдъхне нов живот”. Именно последното са решили да създадат от управата на летището с зарязан терминал, който е бил закрит през 2001 година, откакто Trans World Airlines прекратява активност. Сградата към този момент е съвременен хотел от веригата TWA. Уникалното на постройката не е единствено първокласното обзавеждане, само че и фактът, че от прозорците на хотелската стая посетителите имат директен аспект към пистите.

Сградата е запазила архитектурата си от 1962 година дело на арх. Еро Сааринен. В лоби бара и в залите за корпоративни събития са непокътнати някои от истинските места за сядане, с цел да се резервира духа на това време. Също по този начин на доста места в хотела има от количките, които се употребяват при разнасяне на питиета и храни в самолетите.

До хотелските стаи се стига през тунели. Интериорът е изчистен. Мебелите са кожени. Използвано е доста дърво, месинг и стъкло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР