Летище Фиумичино в Рим подготвя нова услуга - доставка на

...
Летище Фиумичино в Рим подготвя нова услуга - доставка на
Коментари Харесай

Въздушно такси от летище Фиумичино до центъра на Рим

Летище Фиумичино в Рим приготвя нова услуга - доставка на пасажери до центъра на града на борда на електрически вертолет. Услугата ще бъде задействана през 2024 година. Хеликоптерът VoloCity, изцяло екологичен и съвсем беззвучен, е планиран от един от водачите измежду разработчиците на този вид Volocopter.

Полет с подобен превоз ще коства 140 евро, което е почти два пъти по-скъпо от обичайното сухопътно такси и ще отнеме единствено 10 минути, заобикаляйки тапите в града. Този план ще бъде един от първите по рода си в Европа.

За започване на пътнически транспорти би трябвало да бъдат приключени бюрократични процедури за приемане на всички разрешителни от способените органи.

Мястото за политане ще се намира в специфична зона на Фиумичино, до момента в който точката на идване в центъра на града към момента се пази в загадка.

На първия стадий се планува в кабината да има един пасажер и водач. За транспорт на товари се планува потреблението на транспортни средства в безпилотен режим. Очаква се през 2024 година в плана да се появят шест летящи таксита.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР