Летищата несъмнено са сгради, изпълнени с много емоция. Там хората

...
Летищата несъмнено са сгради, изпълнени с много емоция. Там хората
Коментари Харесай

Летища от ново поколение

Летищата безспорно са здания, изпълнени с доста страст. Там хората се събират и разделят, потеглят към мечтани дестинации или се връщат на родна земя. Понякога пребиваването на територията им може да бъде изпълнено единствено с положително въодушевление и трепетно очакване.

Друг път се трансформира в кошмарна нощ. Пазаруваме, минаваме през инспекции, чакаме час, два, три. А дали обръщаме внимание на ситуацията, в която сме попаднали?

Тенденцията в международен проект е летищата да се трансформират в затворени и самодостатъчни центове , където не просто да си купим нещо от безмитния магазин, а да оползотворим пълноценно часовете очакване.

Dubai International Airport

Летището в Дубай посреща и изпраща от ден на ден наши сънародници. Със сигурност и те, както и всички останали пасажери, са очаровани от дизайна и технологиите, вплетени в грандиозния план .

Най-голямото летище в света е в осемгодишен развой на разгръщане и рационализация . Размерите тук са внушителни, а пари не се пестят за нищо.

 Снимка 335806

Но освен размерът е от голяма важност . Модерната архитектура сграбчва още със слизането на гейта и приготвя за чудесата на строителството из цялостен Дубай. А новаторските технологиите се внедряват освен за сигурност, само че и с цел да подсигуряват уникалност на летището.

 Снимка 335805

Целта е инспекциите да бъдат минимално изнервящи и свързани с контакт с работещи на терминала. Най-новата облага е виртуален тунел-аквариум . На него се проектират рибки, които в действителност ни сканират и снимат от всички страни.



Летището в Дубай разполага със спа център, фитнес с басейн и дзен градина . Пътниците могат да отседнат и в петзвездния хотел на територията на терминал 3.

 Снимка 335813

Abu Dhabi International Airport

Още едно летище в Обединените арабски емирства се подрежда измежду най-иновативните. В момента се строи още един терминал, чиито дизайн е въодушевен от дюните в пустинята .

Планира се той да има и хотел и арт изложба, само че и все още постройката приютява редица планове на изкуството, които допълват интериора.

Публикация, споделена от Abu Dhabi Airport (@abudhabiairport) на Ное 25, 2016 в 8:24 PST

Летището в Абу Даби има голям брой награди за дизайн. То е и единственото, което получава рейтинг " Two Pearl " от Estidama. На голямата му повърхност са ситуирани десетки магазини, спа и разкрасителни центрове, стая за молебствия, пожарна , автомивка, VIP салони за отмора.

Публикация, споделена от Abu Dhabi Airport (@abudhabiairport) на Дек 19, 2016 в 8:14 PST

Hong Kong International Airport

Вероятно най-иновативното във връзка с потребление на зелени технологии . Максимум потребление на слънчева светлина, съкращаване на електрическата консумация и слънчеви панели на покрива.

 Снимка 335836

Освен това, летището в Хонг Конг може да се похвали с брегови морски парк и зелен покрив , които допълват зелената концепция. Тук е помислено освен за положителното на околната среда, само че и за комфорта на пасажерите.

 Снимка 335837

Иновативни системи ни демонстрират най-прекия път до лентата за багажа или мечтаното кафене, с цел да оцелеем по-лесно в цялата тази лудница. А по пътя сигурно ще минем през не един и два цветни оазиса , който разнообразяват пейзажа.

Публикация, споделена от Brigs (@da_brigadier) на Яну 23, 2018 в 12:42 PST

Амбицията е в най-скоро време летището в Хонг Конг да се трансформира във " въздушен град " - да събира в себе си всички улеснения, от които модерния човек се потребност.

Pulkovo International Airport

Летището в съветския град Санкт Петербург несъмнено има място измежду най-иновативните. От няколко години напъните са ориентирани към околната среда и внедряването на изкуството като част от интериора . Набляга се най-вече на статуи и картини.

Публикация, споделена от Pulkovo Airport, St.Petersburg (@pulkovo_airport) на Яну 18, 2018 в 7:12 PST

За доста хора самата архитектура на летището също си е произведение на изкуството - една забавна среща на историята и бъдещето някъде сред гишетата и гейтовете.

 Снимка 335848

Летището е третото най-натоварено в Русия, само че има упоритости да се трансформира в " особеното " летище в страната . На разположение на пасажерите са хотел, зали за срещи, правоверен параклис, десетки места за релакс и хранене, разпръснати по четирите етажа на постройката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР