Летищата и авиокомпаниите искат да бъдат прекратени ограниченията срещу коронавирус

...
Летищата и авиокомпаниите искат да бъдат прекратени ограниченията срещу коронавирус
Коментари Харесай

Летища и авиокомпании искат отпадане на ограниченията срещу COVID

Летищата и самолетните компании желаят да бъдат прекъснати рестриктивните мерки против ковид в Европа с аргумента, че имунитетът измежду популацията е подобен, че заплахата от постъпване в болница и смъртни случаи е намаляла впечатляващо, съобщи Франс прес.

Край на имунизационните документи, тестванията и даже маските при пътешестване със аероплан? Основните организации на летищата и самолетните компании упорстват за това с претекста, че груповият имунитет е задоволителен, с цел да се възстановят разпоредбите отпреди пандемията. Това декларират в общо официално съобщение европейското поделение на Международния съвет на летищата - МСЛ Европа (ACI Europe) и Mеждународната асоциация за въздушен превоз (МАВТ - IATA).

МСЛ Европа, който сплотява 500 летища на Стария континент, и МАВТ, която съставлява 290 компании от целия свят, означават, че доста европейски страни се отхвърлят от имунизационните паспорти след отслабването на случаите на болест през последните седмици. Те приканват да отпаднат всички ограничавания, свързани с КОВИД-19, в това число проби, документ за ваксина и формуляри за местожителство. Те желаят даже да отпадне наложителното носене на маски във вътрешните европейски полети сред страни, където към този момент не се изискват маски в затворени пространства.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР