Летенето е един от най-бързите и удобни начини за достигане

...
Летенето е един от най-бързите и удобни начини за достигане
Коментари Харесай

9 експертни съветa за това как да останете здрави в самолета

Летенето е един от най-бързите и комфортни способи за постигане до мечтаната дестинация. Всеки път, когато се качваме на борда, виждаме чисти редове от седалки и ухилен личен състав. Но в тази съвършена среда в действителност имате по-голям късмет да се разболеете, в сравнение с съвсем всяко друго място както и заразяване с микроби и бактерии, които могат да доведат до съществени болести.

Искаме да споделим с вас експертни препоръки по какъв начин да останете здрави в самолета и да стигнете до вашата дестинация в съвършена форма. Кои от тях към този момент сте правили?

1. Избягвайте да летите с неотдавна строшен крак и гипс

Обикновено самолетите летят на доста огромна височина, защото въздухът е по-тънък и равен там, само че налягането на въздуха е доста по-ниско, в сравнение с равнището на земята. Под напрежението в самолета, вашите крака могат да се уголемяват и да прекъсват циркулацията, което може да докара до трайно увреждане. Ако сте със строшен крак и би трябвало да летите, консултирайте се с вашия доктор.

2. Избягвайте бактериите на възглавници и одеяла

Възглавниците и одеялата се употребяват няколко пъти, преди да бъдат изпрани, тъй че те са цялостни с бактерии и микроби. Същото важи и за опакованите. Имаше изказвания в предишното, че самолетните компании препакетират одеяла и възглавници без разчистване или ги почистват на всеки 5 до 30 дни. Дори преди малко изпраните одеяла се слагат за първия полет за деня, оставяйки тези, които се качват в края на деня, в риск.

Съвет: Носете си свое одеяло или възглавница за врата.

3. Не докосвайте устата, носа и очите си

Опитвайте да избягвате докосването на области, които са елементарно налични за микроорганизмите, които чакат да влязат в тялото ви. Дори измиването на ръцете няма да ви помогне да намалите броя на микробите.

4. Намалете възможностите си за заразяване от подлакътници и подноси

Самолетът се почиства съществена един път на 30 дни, тъй че в случай че пасажерът преди вас е бил болен от грим, шансът и вие да се болестите, като докосвате същите повърхности, е огромен.

5. Бъдете хидратирани, с цел да избегнете синусови инфекции

Въздухът в самолета е с 55% по-сух, в сравнение с във всяко друго място. Лигавиците ви могат да изсъхнат съществено, което води до по-голяма накърнимост за насърчаване на инфекции. Пийте доста вода преди полета, както и по врме на пътуването.

6. Дръжте смъртоносните бактерии и микроби надалеч от тялото си

В самолетите има бактерии, които могат да бъдат в действителност рискови. Опитайте да подсилите имунната си система, като приемате доста витамин С.

7. Носете маска, в случай че имате слаба имунна система

Дори да пътувате малко време, въпреки всичко сте в затворено пространство, а бактериите се развиват доста добре на такива места. Ако имате слаба имунна система и сте склонни към болести, носете маска. Така ще предпазите себе си, а и другите, в случай че вие сте болните.

8. Променете графика за спане

Ако планирате да летите до нова часова зона, би било рационално да настроите програмата си за спане и хранене. Пътуване на изток? Отидете в леглото единствено един час по-рано всеки ден в границите на 2 или 3 дни преди полета. Запад? Един час по-късно. Вашето тяло ще има по-плавен преход към новата часова зона.

9. Предотвратете слабото кръвообращение

Седенето на едно място може да докара до дълбока венозна тромбоза и муден приток на кръв, което може да докара до формиране на съсиреци. Лошата циркулация прави краката ви подути, вцепенени или студени. Носенето на тесни дънки също може да затрудни циркулацията.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!

Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР