Летен грип напълни лекарските кабинети по морето. Той се проявява

...
Летен грип напълни лекарските кабинети по морето. Той се проявява
Коментари Харесай

Летен грип върлува по морето

Летен грип изпълни лекарските кабинети по морето. Той се демонстрира с изключение на с висока температура и втрисания и със стомашно-чревни неразположения, оповестява " Монитор “.

Повечето от общопрактикуващите лекари обаче не дават проби за проучване в районните здравни инспекции, с цел да не губят време и напряко изписват медикаменти на пациентите. Затова и цифрите от статистиката на инспекциите са прекомерно дребни спрямо действителната картина.

Във Варна да вземем за пример за последните два месеца острите респираторни болести, по данни на Регионалната здравна ревизия, там са 367, а ентероколитите са 129. На процедура обаче те са най-малко три пъти повече, разясниха общопрактикуващи лекари.

Подобна е и картината в Добрич. Там при подадени проби в РЗИ са открити 243 остри респираторни болести и 48 ентероколитни. Ентероколити удариха курортистите и по Южното Черноморие.

Междувременно инспектори от РЗИ-София откриха мръсотияв 4 открити басейна в столицата.

Инспектори от Столичната районна здравна ревизия откриха нечистотия в четири открити басейна в столицата, оповестиха от там. От РЗИ обаче отхвърлиха да оповестят кои са те.

На притежателите на въпросните басейни са издадени наставления. Лабораторните проучвания са открили, че замърсителите са механични. Инспектори взимат проби от басейните и денем, до момента в който има гости.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР