Лестър постигна трудна победа с 2:1 над Бърнли и се

...
Лестър постигна трудна победа с 2:1 над Бърнли и се
Коментари Харесай

Лестър взе трудна победа над Бърнли, но се изкачи до второто място в Англия

Лестър реализира сложна победа с 2:1 над Бърнли и се върна на победния път, откакто в предния кръг позволи загуба от Ливърпул. Головете за домакините означиха Джейми Варди в 45-ата и Юри Тилеманс в 73-ата, за гостите се разписа Крис Ууд в 27-ата. Тази победа изкачи “лисиците” до второто място във краткотрайното класиране с актив от 17 точки, а гостите останаха осми с 12.

Играчите на Брендън Роджърс започнаха по-активно срещата и пропуснаха няколко положения пред вратата на Ник Поуп. Още в третата минута прострелно центриране от лявото крило на Джеймс Мадисън провокира няколко рикошета в наказателното поле, само че топката въпреки всичко бе избита от състезател на Бърнли.

Нещата обаче взеха непредвиден поврат и момчетата на Шон Дайч излязоха напред в резултата. Крис Ууд откри се разписа в 27-ата минута, когато една дълга топка попадна в Дуайт МакНийл, той се придвижи към дясното крило, от там центрира и Ууд я насочи под гредата на Шмайхел.

В самият завършек на полувремето Джейми Варди възвърне равенството след чудесно центриране на Харви Барнс отляво, което бе засечено безапелационно с глава от голмайстора на “лисиците” на границата на дребното наказателно поле.

Второто полувреме стартира с по-активни дейности от играчите на Брендън Роджърс, само че те по този начин и не успяваха да доближат до доста чисти положения. В 72-ата минута гол на домакините бе анулиран, откакто се оказа, че Демарая Грей е бил в засада при паса на Мадисън към него на дясното крило и преди да я прати в наказателното поле.

Само минута по-късно Юри Тилеманс означи за 2:1. Отново Грей направи двойно подаване с Рикардо Перейра, което го изведе в отлична позиция, а центрирането му от своя страна откри изцяло непокрития в назателното поле Тилеманс, който прати топката неспасяемо под гредата на Поуп. В 77-ата минута голмайстора на гостите Ууд се озова изцяло непокрит с топката в крайници на метри от Шмайхел, само че не съумя да откри очертанията на вратата.

В 80-ата минута Тилеманс загуби топката в средата на терена, тя бе пратена незабавно към Крис Ууд в наказателното поле, нападателят съумя да означи, само че след това съдията анулира попадението след противоречиво решение за нарушаване на нападателя против Джони Еванс и консултация с VAR.

В последните минути гостите се пробваха да осъществят напън над своите домакини, само че по този начин и не съумяха да доближат до попадение. В идващият кръг Лестър гостува на Саутхамптън, а Бърнли ще е хазаин на Челси.

КЛАСИРАНЕ

СТАТИСТИКА

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Премиър лийг 9 кръг, събота 19 октомври  Лестър Сити 2:1краен резулат  Бърнли
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР