Лестър допусна нов неприятен резултат в битката си за топ

...
Лестър допусна нов неприятен резултат в битката си за топ
Коментари Харесай

Норич хвърли съмнение около надеждите на Лестър за топ 4

Лестър позволи нов противен резултат в борбата си за топ 4, губейки от Норич като посетител с 0:1 в първи дуел от 28-мия кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата пристигна в 70-та минута и беше дело на левия бек Джамал Люис със страховит удар от въздуха.

Първото полувреме на срещата мина много сковано, като и двата отбора не съумяха да основат кой знае какъв брой чисти голови положения. Най-добрият късмет пристигна в 25-та минута, откакто Денис Прат беше открит в наказателното поле, само че опитът му за удар откри единствено странични дирек на вратата на Тим Крул.

Пет минути след рестарта на полувремето "лисиците " смятаха, че са повели в резултата. След дълга топка към Келеши Ихеаначо нападателят овладя топката и съумя да пласира страховит диагонален изстрел, който порази мрежата на Тим Крул. След ревизиране на обстановката от видео-асистент реферите обаче се вижда, че Ихеаначо играе с ръка, с което и попадението беше анулирано.

Играта на Лестър обаче продължаваше да не върви и в 70-та минута момчетата на Даниел Фарке съумяха да доближат до скъпоценно попадение и трите точки. След многоходова офанзива топката доближи до краката на десния бек Макс Аарънс, след което пласира центриране към задната греда за неговия сътрудник Люис, който с съвършен диагонален удар от въздуха не остави шансове на Каспър Шмайхел, с цел да даде по този начин скъпия триумф за "канарчетата ".

По този метод Норич събра актив от 21 точки след 28 срещи, към момента заемайки последното място, само че към този момент единствено на 4 точки от 17-тия Астън Вила. Лестър, от своя страна, остава 3-ти с 50 точки, на цели 9 пред 5-тия Манчестър Юнайтед.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР