„Лесно е в днешно време да си намериш работа и

...
„Лесно е в днешно време да си намериш работа и
Коментари Харесай

Каракачанов: Защитник на отечеството е най-благородната и отговорна професия

„ Лесно е в днешно време да си намериш работа и специалност някъде надалеч от България. Малко са хората, които се посвещават на най-тежката, само че и най-благородна и виновна специалност - бранител на отечеството “. С тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна към курсантите от випуск „ Добруджански “ на Висшето военновъздушно учебно заведение (ВВВУ) „ Г. Бенковски “ през днешния ден, 31 юли. Той взе участие в тържествения акт по заграбване на първо офицерско и първо сержантско звание на кадетите-випускници на ВВВУ.

„ За мен е огромна чест, че в границите на една година имаме опция да открием възобновеното Военновъздушно учебно заведение и да връчим дипломите на първия випуск. Бъдете за образец и запомнете едно: В българската бойна авиация няма елементарни водачи. Има български офицери, които са се посветили в работа на отечеството, отбрана на суверенитета и териториалната целокупност на нашата татковина България “, съобщи министър Каракачанов.

Той пожела „ На добър час “ на випускниците и връчи първите офицерски пагони и дипломата на отличника на випуска – водача Владимир Тасков и на първенците по триумф в общо шест специализации. За отличния си триумф Владимир Тасков бе награден от министър Каракачанов с офицерска сабя, парична премия и книги на историческа тема.

„ В Долна Митрополия постоянно са се възпитавали военнослужещи с висок дух, с упоритост да мерят растеж с най-хубавите в специалността. Те писаха и пишат историята на Военновъздушните сили. Вие ще допълвате днешните и утрешните й страници и няма да нарушите традицията “. Това съобщи заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев.

Той изрази своята увереност, че випускниците ще извършват безупречно отговорностите си и ще способстват за ефикасната бойна подготовка на своите формирования. „ Ще работите интензивно за поддържането и развиването на оперативни качества, нужни за осъществяване на предоставените ви задания по трите задачи на Въоръжените сили. В това число и за по-високо равнище на оперативна съгласуемост със съдружниците. Ще бъдете сполучливи командири и водачи “, безапелационен бе заместник-началникът на защитата.

Каракачанов: Няма единни водачи и ясна идеология на митинга

На добър час на випускниците пожела началникът на ВВВУ бригаден военачалник Юлиян Радойски: „ От тук стартира изпълненият с провокации полет към военната и гражданска авиация. Бъдете себе си, бъдете почтени следовници на нашия патрон Георги Бенковски “.

„ Уважаеми господин министър, убеждавам ви, че ще върнем неведнъж вложеното в нас и в нашето образование, като самоуверено и безусловно браним небето на Република България, нейната целокупност и суверенитет и популяризираме армията и по света като смела и честна “. Това сподели в словото си отличникът Владимир Тасков. Той благодари на всички командири и преподаватели от ВВВУ, както и на целия инструкторски състав на Военновъздушните сили за положените старания в подготовката на бъдещите офицери.

На церемонията участваха и командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков, началникът на Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й.Вапцаров “ флотилен адмирал Боян Медникаров, народни представители, представители на локалната и държавна власт.

Специален авиационен привет към випускниците насочиха българските Военновъздушни сили с прелитането на два PC-9M “Pilatus”, два L-39ZA “Albatros” от в.ф. 52090 – Долна Митрополия и МиГ-29 от в.ф. 28000 – Граф Игнатиево.

В отговор на журналистически въпрос за коментар на изрази като "прост авиатор ", министърът на защитата Красимир Каракачанов съобщи: "Бойният авиатор има едно значимо достолепие: той пази страната си. И е избрал да работи тази тежка специалност при по-ниско възнаграждение в сравнение с в гражданската авиация. Той не може да бъде елементарен авиатор, без значение кой е, без значение дали е преди малко приключил, или някой, който е заел по-висок пост ".

На въпрос какво би поискал на випуска министърът сподели: "На младежите и девойките, които в този момент приключват, бих поискал да запомнят, че българските бойни летци не са елементарни хора. Бойният водач би трябвало да има достолепието и самочувствието, че той не е елементарен жител, само че той подсигурява на елементарния жител спокоен живот ". По думите му хубаво е и обществото да знае това и да им благодари.

Министър Каракачанов разяснява и позитивните вероятности пред ВВВУ в идващите години. По думите му с модернизацията на Военновъздушните сили нуждата от готови фрагменти ще се усилва. "Висшето Военноморско учебно заведение доближи настоящето си високо равнище след години упорита работа. Военновъздушното учебно заведение има всички благоприятни условия да се построи като съвременно, което да приготвя нужните фрагменти за авиацията ", сподели той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР