Лесно е да бъдете пометени от банкети и коктейли през

...
Лесно е да бъдете пометени от банкети и коктейли през
Коментари Харесай

Как да не увеличим обиколката на талията си и след Коледа

Лесно е да бъдете пометени от банкети и коктейли през празничния сезон.

Комбинация от религиозни и национални празници може да помогне да се резервира студената зима надалеч. Но празниците и празненствата, които означават комбинацията от религиозни и национални празници, могат да обложат артериите ви и да поувеличат линията на талията. Изяждайки единствено 200 спомагателни калории дневно - парче сладкиш тук, няколко бисквити там, чаша ликьор на трето празненство, могат за 4-5 седмици доникъде на януари да ви докарат 2,5 до 3,5 кг от горната страна. Е, не е ужасно, в случай че запазите това тегло до пролетта и по-късно свалите " спомагателните " килограми. Не е рационално обаче и да се лишавате от празничните лакомства и да наблягате на скучни храни. Все отново има и приблизително състояние, твърди Патрик Дж. Скеррет в публикация за издание на Харвардското здравно учебно заведение. Ето и някои от неговите рекомендации:

Не яжте всичко на празничните празненства. Бъдете изборни и изразходвайте рационално калории за храните, които обичате и сте консумирали.

Бройте до 10, преди да вземете идната хапка и най-много - идващото ястие. Това лишава няколко минути, които са задоволителни, до момента в който сигналът за цялост на стомаха стигне до мозъка. След като приключите с първото ястие, направете 10-минутна отмора - пийнете вода, побъбрете с някого и едвам по-късно " проверете " апетита си - може да осъзнаете, че сте се наяли или желаете единствено още 2-3 хапки.

На празненство не стойте покрай масата за храна. Така ще ви бъде по-трудно да посягате към храната, до момента в който си бъбрите. Не игнорирайте плодовете и зеленчуците.

Ако храната е на бюфет, обиколете кръглата маса, преди да поставите нещо в чинията си. Проверявайки всички варианти, може да сте по-малко склонни да трупате в чинията си храна след храна.

Не излизайте с празен контейнер! Когато се подготвяте за сбирката, хапнете нещо (резен пуешко месо, сирене, тънка филийка с масло, ябълка).

Избягвайте алкохола на празен корем. Алкохолът покачва апетита ви и понижава способността ви да контролирате какво ядете.

Пийте за здравето си. Чаша яйчен пунш ще ви даде 500 калории, а вино и бира - от 150 до 225 калории. Ако на празненството консумирате алкохол, вземете с него и чаша вода и я пийте с напитката - по този начин няма да се напиете или най-малко това ще стане много по-късно.

На празненството бъдете с " танцуващите " си обувки. Танците са превъзходен метод да отработите някои празнични калории. Ако сте на фамилно събиране, предложете разходка преди празника или даже сред вечеря и десерт.

И не на последно място Патрик Дж. Скеррет напомня положителното остаряло предписание: Не пазарувайте гладни. Не забравяйте, че Коледа е фамилен празник, на Нова година всеки обича да е с другари и близки. Затова на тези празници, както и множеството именни дни в българския зимен календар, поставете акцента върху фамилията и приятелите, смеха и веселието, а не на храната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР