Лесната и здравословна запеканка с кайма и зеленчуци е добър избор

...
Лесната и
здравословна запеканка с кайма и зеленчуци е добър избор
Коментари Харесай

Тайната за приготвяне на запеканка с кайма и зеленчуци

Лесната и здравословна запеканка с кайма и зеленчуци е добър избор за изобилна семейна вечеря. И в случай че краси трапезата, то тогава по-добър вид от нея просто няма.

Предлагаме ви рецепти 2 истински запеканки. Вярваме, че те ще останат във вашето семейство дълго време, тъй като са доста вкусни…

Как да приготвите вкусна запеканка?

Деликатните, сочни и ароматни ястия от кайма с многоцветна мозайка от разнообразни зеленчуци ще бъдат добра опция на пържените кюфтета и не доста потребните салами. Това ядене постоянно оказва помощ: Оказва се, че засища добре и не е нужна никаква гарнитура.

Каймата може да бъде направена от всяко месо, само че е по-добре да не бъде от изсъхнало месо, а нещо по-вкусно и сочно. Така каймата сигурно ще бъде сочна и съвършено смляна.

Лодки от патладжан с кюфтенца

Съставки:

4 патладжана10 чери доматчета3 супени лъжици слънчогледово олио

Съставки за кюфтенцата:

300 грама телешка кайма1 лук2 скилидки чесън1 яйце1 супена лъжица галетасол и пипер на вкусвръзка магданоз

Съставки за соса:

4 домата4 скилидки чесън1-2 ч. л. доматено пюресвежи зелени подправкищипка захар

Начин на подготвяне:

Нарежете всеки патладжан на две половини. Сложете ги в тава за печене, предварително покрита с фолио.Намажете патладжаните с масло, поръсете ги със сол и черен пипер и поставете за 20 минути във фурната, загрята до 220 градуса.Докато патладжаните се пекат, пригответе соса. Пуснете доматите през месомелачка, сварете ги за половин час, по-късно прибавете доматеното пюре, нарязаните чесън и билки, подправете със сол, черен пипер, щипка захар. Оставете да заври и изключете.За кюфтетата смесете яйцето, каймата, чесъна, лука, магданоза и галетата. Добавете сол и черен пипер.Смесете всичко и оформете дребни кюфтета.Бързо ги запържете в олио, а по-късно ги сложете на салфетка, с цел да отстраните излишната лой.Изгребете част от ядрото на патладжана, с цел да извършите място за кюфтетата и соса. От остатъците патладжан можете по-късно да приготвите кьопоолу.Поставете патладжаните и кюфтетата в тавата със соса и изпратете във фурната, предварително загрята до 180-190 градуса за 20 минути.Украсете ястието със свежи зелени подправи и чери домати.

Приятен вкус!

Дъга от зеленчуци

Съставки:

250 грама ориз500 грама пилешка кайма2 яйца1 лук1 тиквичка3 чушки (всички цветове)1 патладжан1 морков100 мл сметана150 грама сирене фета1/2 ч.л. чесън на прах3 супени лъжици кашкавалсол, черен пиперзехтин за намазване

Начин на подготвяне:

Сварете ориза съвсем до подготвеност и го оставете да се охлади.Смесете каймата, ориза, 1 яйце, нарязаните магданоз и лук, настъргания кашкавал, сиренето фета и подправете със сол и черен пипер.Поставете сместа в кръгла тавичка с 30 см диаметър, намазана с олио.Морковът се нарязва на фино и се бланшира за 1-2 минути.Нарежете тиквичките, патладжаните и чушките. Наредете зеленчуците, като ги притискате заедно с пълнежа по цялата повърхнина.Смесете зехтин, чесън и малко сол. Намажете с получената примес всички зеленчуци.Разбийте сметаната с яйцето и, като употребявате лъжица, изсипете в пространствата между зеленчуците.Печете във фурната, загрята до 180 градуса за 30-40 минути.Готовата запеканка нарежете на порции.

Вижте още: Чеснов пирог – никой няма да му устои, тъй като има подобен мирис

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР