Лесна и страхотна домашна рецепта помага в борбата с целулита,

...
Лесна и страхотна домашна рецепта помага в борбата с целулита,
Коментари Харесай

Домашен скраб срещу целулит с кафе и зехтин

Лесна и страхотна домашна рецепта оказва помощ в битката с целулита, като го прави по-малко забележим, а кожата гладка и мека. Основната съставна част на тази рецепта е кафето.

С помощта на мощните антиоксиданти в кафето кожата възстановява еластичността си, заглажда структурата си. Втриването на скраб с кафе срещу целулит в кожата подтиква кръвообращението и унищожава структурните връзки в мастните молекули, правейки ги по-лесни за разграждане и изхвърляне от организма.

Прилагайте постоянно този скраб с кафе срещу целулит за по-добри резултати.

Съставки:
¼ чаша прясно смляно кафе; 3 супени лъжици гореща вода; 2 супени лъжици зехтин.
Залейте кафето с горещата вода. Най-добре е да се употребява прясно смляно кафе, а не наслойка, защото прясното кафе е доста по-богато и наситено с антиоксиданти. Те имат мощни противовъзпалителни свойства и подтикват регенерацията на кожата, написа az-jenata.bg.

Изчакайте към 10 минути кафето да поеме горещата вода. След това прибавете зехтина и разбъркайте добре, до момента в който се получи паста.

Вземете топъл душ, с цел да подготвите кожата. Върху влажна кожа втрийте скраба с кръгови придвижвания. Масажирайте най-малко 5 минути с ръце. Изплакнете. Правете този обред няколко пъти седмично върху засегнатите от целулит зони. Подсушете и нанесете хидратиращ крем.

Прясното кафе е необикновено потребно за кожата, тъй като антиоксидантите в него имат съдоразширяващ резултат, който усъвършенства кръвообращението. Това тонизира и стяга тъканите, подтиква извеждането на арестуваната вода в тялото и изглажда текстурата на кожата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР