Лесна и много вкусна торта със сметана и точени кори

...
Лесна и много вкусна торта със сметана и точени кори
Коментари Харесай

Торта с точени кори и заквасена сметана

Лесна и доста вкусна торта със сметана и точени кори - в случай че следвате рецептата тъкмо, ще останете очаровани от крайния резултат

Необходими Продукти

за блатовете


● кисело мляко - 1 ч.ч. пълномаслено
● брашно - 3 ч.ч.
● захар - ¾ ч.ч.
● сода бикарбонат - ¼ ч.л.
● сол - 1 щипка
● лимони - 1 бр. кората

за крема


● заквасена сметана - 600 г
● пудра захар - 6 с.л.
● ванилова захар - 1 бр.

Начин на подготвяне

Торта с точени кори и заквасена сметана за тези от вас, които избират домашните торти.

В купа разбъркайте киселото мляко, захарта, солта и содата. Добавете пресятото брашно и замесете меко нелепящо се по пръстите тесто.

Разделете тестото на 8 равни елементи и оформете на топчета. С точилка разточете всяко топче на тънка кора и поставете върху намаслена с олио хартия за печене и печете за 3-5 минути всяка кора. Още горещи, изрежете корите на идентични кръгове и съберете резниците, оставете ги да се охладят.

През това време си пригответе апетитен крем за торта, като смесите сметаната със захарта и ваниловата захар, разбъркайте да се смесят добре.

Охладените кори, подредете една върху друга, като посред им мажете с крем. Натрошете резниците с точилка на трохи и поръсете тортата щедро с тях. Поставете по този начин завършената подготвена торта в ледник за 3-4 часа преди сервиране. Така престоялата торта със сметана е доста слоеста, нежна, мека и ароматна. Приятен апетет!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР