Лесна, бърза и пълна с кашкавал и шунка засищаща рецепта

...
Лесна, бърза и пълна с кашкавал и шунка засищаща рецепта
Коментари Харесай

Забрави за мусаката и огретена! Тази картофена торта ще замени всичко!

Лесна, бърза и цялостна с кашкавал и шунка засищаща рецепта

Писнало ли ви е към този момент от обичайните мусака, огретен и печени картофи? Е, през днешния ден ще ви отправим предложение, на което няма да може да устоите! Тази картофена торта сбъдва фантазиите на всички, които обожават картофа в другите му превъплъщения, а също така е истинска и необикновено вкусна. Само си представете – картофена коричка, цялостна вътре с разтопен кашкавал и вкусна шунка! Какво повече може да желае човек от едно ядене с картофи? Спокойно може да употребявате вкусната рецепта с картофи за главно или гарнитура – еднообразно ефектно и вкусно ще е.

Ето го и листата с нужните артикули за картофена торта с шунка и кашкавал:

Картофена торта с шунка и кашкавал

Продукти:

8 огромни картофа

2 супени лъжици зехтин

2 яйца

1 супена лъжица заквасена сметана

1/2 чаша мляко

шунка слайс – 20 бр.

100 гр. кашкавал или твърдо сирене

1 ч. л. смляно индийско орехче

сол и черен пипер на усет

връзка магданоз

Начин на подготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте и обелете картофите, нарежете ги на кръгчета с дебелина 0,5 см.

Картофите ще се подготвят на два стадия, само че не бързайте да съжалявате, тъй като първият лишава извънредно малко време.

Сложете нарязаните кръгчета в тава, полейте ги със захтина, поръсете ги със солта, пипера и индийското орехче и ги сложете във фурната за 10 минути. След като ги извадите, те ще бъдат меки и нежни.

В обособен съд разбийте яйцата, млякото, готварската сметана. Прибавете сол, пипер и индийско орехче.

Започваме с втората част! Наредете в тавичка един ред от леко запечените картофи, като употребявате кръгла форма за печене с преносимо дъно.

Върху тях сложете малко шунка и настържете кашкавал. Следват нов ред картофи, нов ред шунка и кашкавал и по този начин до приключване на всички артикули (без картофите, които ще ви трябват за последния слой на тортата).

Залейте със сместа от млякото, сметаната и яйцата, и най-отгоре сложете още един ред картофи. Сложете във фурната за 40 минути. След като времето изтече, махнете преносимата форма и вкарайте тортата да се пече още 10 минути до приемане на златисто-кафява коричка на картофите

Преди поднасяне поръсете с свеж магданоз!
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР