Леща от плаващ пясък и висок воден стълб от 19

...
Леща от плаващ пясък и висок воден стълб от 19
Коментари Харесай

Седмица след аварията в метрото - очакват всякакви изненади

Леща от плаващ пясък и висок воден дирек от 19 метра довели до повредата в метростанция " Хаджи Димитър ". Това разгласи шефът на " Метрополитен " инженер Стоян Братоев на брифинг, откакто към този момент седмица новият лъч на метрото в София остава затворен за придвижване.

Припомняме, че на сред метростанция " Театрална " и метростанция " Хаджи Димитър " бе краткотрайно спряно след недостатък с релсовия път.

Инженер Братоев посочи, че поради лещата от плаващия пясък бил повишен водния напън върху релсовия път на метрото. Движение на носещата структура няма.

Той изясни, че би трябвало да се разчисти бетонът от вторичната обшивка и да се построи нова изолираност. Бетонът е извънредно здрав и мъчно се отстранява, уточни инженер Братоев. Това пък от своя страна забавя осъществяването на ремонта.

По думите му с всяка последваща стъпка може да има изненади.
 Шефът на метрото не се ангажира със период за ремонта
Шефът на метрото не се ангажира със период за ремонта

Все още не са ясни аргументите - най-вероятно Перловската река е наводнила трасето

Една стотинка общината няма заплати за ремонта, само че мъчно може да се каже чия е виновността за случилото се.

" Обектът е в гаранция и изпълнителите ще покрият ремонта ", увери инж. Братоев. Все още не може да се каже каква наказателна клауза ще бъде сложена на изпълнителя.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изясни, че най-важното за нея е сигурността на пасажерите. Тя увери, че протоколите за сигурност в метрото са извънредно съществени. Със заповед на градоначалника в работата за премахване на казуса са включени и външни специалисти. Направени били спомагателни проби на материалите.

" Работата върви постепенно и не може да се даде съответен период за премахване на казуса ", уточни Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР