Лесбос. В рамките на работната си визита в Гърция, министърът

...
Лесбос. В рамките на работната си визита в Гърция, министърът
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев: Високо оценяваме положените усилия от Гърция за противодействие на миграционния процес

Лесбос. В рамките на работната си аудиенция в Гърция, министърът на вътрешните работи Валентин Радев се срещна с гръцкия министър по миграционната политика Йоанис Музалас и с комисаря по миграция, вътрешни работи и поданство Димитрис Аврамопулос. Българският вътрешен министър посети директния център Мория на остров Лесбос, където се срещна с ситуацията и проблемите в центъра. В него са настанени 5190 лица, от които 166 малолетни. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
Гърция е направила доста за възстановяване на изискванията за банкет и настаняване на идващите лица сподели министър Радев и увери домакините, че ще показа техния опит по време на председателството на Европейския съвет с другите наранени страни от мигрантската рецесия. Отбелязано беше, че изказването Европейски Съюз - Турция за връщането на емигранти и бежанци, които нямат право на престояване, дава своите резултати и помощта на Европейска комисия и Европейски Съюз би трябвало да продължи.
„ Основен приоритет на Българското председателство в региона на вътрешните работи е реализиране на по-ефективно ръководство на миграцията и убежището и за салдото сред отговорност и взаимност “, акцентира министър Радев.
Реформата в региона на убежището ще бъде съществена тематика на идната неофициална среща на министрите на вътрешните работи в София на 25 януари, уведоми домакините министърът.
В българската делегация участваха шефът на Дирекция „ Миграция “ ст.комисар Николай Николов и Анжелина Тотева – шеф на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР