Лепенки за тяло срещу коронавирус! Реклами на продуктите със съмнителен

...
Лепенки за тяло срещу коронавирус! Реклами на продуктите със съмнителен
Коментари Харесай

Нова измама с лекарство за COVID-19 скубе българите

Лепенки за тяло против ковид! Реклами на продуктите със подозрителен резултат заливат уеб страниците за продажби, алармират фенове на Нова телевизия.

От асоциация „ Активни потребители” считат, че офертата с лечебните лепенки е следващата машинация в интернет, а магическите им свойства мъчно могат да се потвърдят.

През последните седмици „ лечебните” лепенки интензивно се оферират в уеб страниците за споделено извършване на покупки. Според офертите – продуктът дейно подкрепя лекуването на ковид и укрепва имунната система. А резултатът от лекуването идвал след броени дни.

Според напътствията лепенките се слагат на несъмнено място по тялото и по точна скица.

Офертата с чудодейните лепенки я има в доста уеб сайтове с разгласи. Обещаните резултати – са същите. Търговецът – също, ревизира Георгиев в рубриката "На твоя страна " в утринния блок на Нова телевизия "Здравей, България ".

Препоръчаната дълготрайност на „ лечебния” сеанс е от 10 до 20 дни, което значи, че би трябвало да се платятоколо 100 лева за седмична скица или до 200 за по-дълготраен здравословен резултат и отбрана на имунитета.

„ Слабите ни места като консуматори са страхът и изкушението. И тъкмо там паразитират всички типове измами.

Няма по какъв начин да имаме вяра на сходна оферта в случай, че в целия свят стотици хиляди лекари и хиляди институти работят по тематиката за основаване на медикаменти и ваксини, и най-после внезапно се появява в дребни разгласи в интернет изказване, което ще излекува пандемията, която блокира света, против 18 лв.. Не е допустимо това”, счита Богомил Николов от„ Активни потребители”.

За да претендира за лечебно деяние един артикул - би трябвало да е минал през редица изпитвания и да е регистриран от Агенцията по медикаментите, изясняват от фармацевтичния съюз.

„ Продуктите, които се употребяват в медицината, подлежат на разнообразни типове регистрации, утвърждения и така нататък Те не се оферират свободно на пазара. А в тази ситуация имаме искания, които са освен към медицински произведения, а даже за лекуване.

Понякога нерегламентираните медикаменти могат да бъдат доста опасни”, изясни още Николов.„ Нямат право да претендират за лечебно деяние. На всеки му се желае да има бързо решение на този проблем. Това няма по какъв начин да стане толкоз бързо.

Нито имат някакви тествания тези лепенки. Това е безусловно незаконно”, безапелационен е Димитър Маринов.

Комисията за отбрана на потребителите започва инспекция за нелоялна комерсиална процедура, която цели да заблуди потребителите.

„ Направили сме контролна покупка, защото е належащо да извървим целия път за съществуване на нелоялна комерсиална процедура.

Както е известно все още и с формалните позиции на СЗО, и на всички авторитетни интернационалните медицински институти – такова надеждно лекуване е на път, само че към момента не е намерено.

Така че всички сходни неща навяват подозрения за неучтивост и всеки един обособен случай – ще бъде разследван”, съобщи ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.

Освен, че изгодата от сходни артикули е съмнителна, те могат да провокират и странични здравни резултати , предизвестяват специалистите.

Гаранция за състава и лечебния резултат на всеки артикул, който претендира за такова деяние, дават единствено аптеките и дрогериите, напомнят от сектора.

Инструкциите за потреблението на лепенките, които откриваме в обявата, обаче са извънредно професионално написани, което елементарно може да заблуди потребителите, предизвестяват експертите.

Кутия от 10 лепенки се продава за 18 лева, а резултатът с пресичането на инфекцията идва бързо, дават обещание рекламите, които откриваме .

Контролът в интернет на артикули, които претендират за чудодейни лечебни резултати, е сложен, признават специалистите. Което води до взрив на сходен вид измами.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР