Лепенки и чайове за отслабване със съмнителен ефект заливат търговската

...
Лепенки и чайове за отслабване със съмнителен ефект заливат търговската
Коментари Харесай

Лепенки и чайове за отслабване със съмнителен ефект заливат търговската мрежа

Лепенки и чайове за намаляване със подозрителен резултат заливат комерсиалната мрежа. За това алармират фенове на NOVA. Някои от „ магичните " артикули за бързо понижаване на килограмите даже провокират рискови странични резултати. Как стигат тези артикули до пазара - ревизира Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ".

Колкото по-близо е лятото - толкоз желанието за съвършено тяло е по-силно. В търсене на бързи резултати, стремително събаряне на килограми и изваяни тела безусловно за дни, от ден на ден консуматори заобикалят фитнес залите и се доверяват на артикули с неразбираемо наличие и съмнителни резултати. На пазара за намаляване можем да намерим всичко - от лепенки и сапуни до всевъзможни смазки, сиропи, чайове и кафета, предлагани от анонимни търговци - най-много в интернет. Можем ли с тях да свалим десетки килограми за месец? И има ли рискови артикули за намаляване - вижте какво демонстрира нашата инспекция.

В търсене на бързи резултати за лятото - в интернет попадаме на безчет оферти за експресно събаряне на килограмите. Според офертите, единствено за дни можете да се превърнете в супер модел, без никакви старания. Само с няколко клика с мишката в мрежата.

Фитнес инструкторът Мартин Димитров е безапелационен, че единствено с лепенки и чайове не можем да кажем довиждане на килограмите. А съвършеното тяло е резултат на доста пот в залата и прецизен хранителен режим. Затова и не приема съществено офертата, която му демонстрира екипът на Нова телевизия.

Не си коства да дадат даже и 1 лева от бюджета си, с цел да купуват каквито и да е било добавки - в пъти по-устойчиво за тях е да работят с треньори, които да ги научат по какъв начин да се хранят, по какъв начин да упражняват. Когато приказваме за някой, който в никакъв случай не се е занимавал с това и занапред влиза в подобен режим на събаряне с хранителен проект и тренировки, може да приказваме за един интервал от 6 до 9 месеца, в който той да стартира да се трансформира ", споделя Мартин Димитров, фитнес инструктор.

Преди да стигне до залата Мартин също е търсил късият път към изваяното тяло на културист. Нищо не се случваше, с изключение на, че губех забележителен размер средства - открих с времето, че храна и тренировки ми носят триумфа, който диря. Без да знам каква е дейната съставна част в един подобен артикул и дали тя изобщо участва там, за мен е в категория „ рискова ", споделя Мартин.

Потвърждават го и специалистите диетолози: рисково е да се доверяваме на артикули с неразбираемо наличие, предлагани от анонимни търговци в интернет.

Това отваря една врата за един непрекъснат йо-йо резултат, за задълбочаване на проблемите и бих споделила е много рисково. В някои сходен вид форми се влагат диуретици; прекомерната приложимост може да има влияние върху бъбречната функционалност, когато организмът се дехидратира; може да има вложени дейни съставки, които забързват метаболизма - само че на каква цена, изяснява доктор Мария Николова, диетолог.

Най-големият риск, съгласно специалистите, е, че никой не може да подсигурява какво в действителност съдържат чайовете, кафетата и лепенките за намаляване. Затова, в случай че залагаме на подобен вид артикули, би трябвало да се доверяваме единствено на тествани търговци.

Много постоянно те се оферират по интернет, от време на време са с подвеждаща информация и доста постоянно може да има непряк резултат във връзка с бъбреците, черния дроб, сърдечно-съдова система и т.нататък, доктор Димитър Христов, експерт по хранене и диететика.

Присъстват ли съставките от опаковките действително в продуктите за намаляване се следи в специфични лаборатории. Когато тестванията демонстрират разминаване, контролните органи не разрешават продажбите на продукта, тъй като на процедура потребителите се заблуждават в резултатите на лепенките.

В съответния случай - кафявото водорасло, съдържащо йод, въобще не се съдържа в лепенките - открито несъмнено от лабораторни изпитвания. Те основават в потребителите една илюзия и от време на време хората, експериментирайки с сходни артикули, могат да провокират опасности за здравето и даже за живота си, изяснява Димитър Маргаритов, ръководител на КЗП.

Специалистите и в залата, и измежду диетолозите споделят, че с цел да са трайни резултатите от отслабването, напъните би трябвало да са дълготрайни.

Съветът е: подготовка в залата 2-3 пъти седмично и направен самостоятелен хранителен режим. Така най-малко до лятото можете да се разделите с от 5 до 10 кг. Ако се отново заложите на артикули като чайове и лепенки, доверете се единствено на проврени търговци. За да не попаднете още веднъж в клопките по пътя на съвършеното тяло за лятото.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР